Afbeelding

Bijna reces

Column

Na een wedstrijd tegen AJAX ging VVSB met vakantie. Een welverdiende vakantie, met de uitslag 0 -7 zal er als VVSB de training hervat veel werk aan de winkel zijn.

Op dinsdag 31 juli speelt VVSB een oefenwedstrijd tegen Quick Boys, een tegenstander waar natuurlijk wat krachtverhouding betreft, een betere indruk geeft van hoe het staat met VVSB en vooral haar nieuwe aanwinsten.

Inmiddels is de renovatie van het sportpark begonnen. Het zal het komend seizoen nog wat behelpen zijn maar het zou natuurlijk prachtig zijn als VVSB de aanhang op goed voetbal en nog mooier een kampioenschap trakteert. Nu maar hopen dat er geen 'lijken' uit de kast vallen of dat er plots zo nodig een 'wetswijziging' ingevoerd moet worden, een wijziging, die de woningbouw op het Bavo terrein parten speelt en een maandenlang uitstel veroorzaakt.

Ja, onze politici moeten ook op vakantie, reces, en is het wachten op een handtekening van de minister. Dezelfde minister, die zijn mond vol heeft over dat er gebouwd moet worden om de 'woningnood' op te lossen. Onze plaatselijke politici hebben geen tijd om vakantie te vieren. Zij zijn druk bezig met hun partijprogramma op te stellen. Geen eenvoudige zaak voor een toekomstige fusiegemeente. Programma's opstellen maar tevens kandidaten zoeken, die de viw sectoren van de toekomstige fusie gemeente Noordwijk vertegenwoordigen. Het muurtje staat rond de Witte Kerk, nu de afwerking nog, nu maar hopen dat ook daar de tekening niet zoek is, of weet men nog niet precies hoe die afwerking er uit moet zien. Even afwachten hoe de afwerking uitpakt, net als de oorspronkelijke bedoeling. Of zijn er net als bij het muurtje wijzigingen te verwachten? Voortschrijdend inzicht heet dat. Het autovrije centrum brengt heel wat chauffeurs in de problemen, niet iedereen is handig in het achteruit rijden.

Een centrum afsluiten is een kwestie van borden plaatsen, moeilijker lijkt het te zijn om via borden de parkeerplaatsen en garages aan te geven. Nog even snel het hof en de omgeving 'opruimen', zodat onze gasten vanaf de terrassen in een autovrij centrum kunnen genieten van de Noordwijkerhoutse gezelligheid. Daar waren en zijn alle werkzaamheden, veranderingen toch voor bedoeld...

Jacques Looijestijn

Uit de krant