Afbeelding

Geen zomerstop voor de 10.000 stappenwandeling

Activiteiten

Tot voor twee jaar geleden kende de maandelijkse 10.000 stappenwandeling een zomerstop, maar omdat de animo elke maand zo groot is, loopt de groep ook dit jaar door in juli en augustus.

Zaterdag 7 juli is er dus weer de maandelijkse 10.000 stappenwandeling. Samen met Marjoleine Klapwijk heeft VVV Noordwijkerhout weer een wandeling uitgezet. De wandeling start om 9.00 uur bij de VVV met het traditiegetrouwe rondje om de Witte Kerk.

Inmiddels is de 10.0000 stappenwandeling een echt begrip in Noordwijkerhout. Steeds meer mensen haken aan op dit concept van ontspannen wandelen als basis naar een gezonde leefstijl. Deze maand voert de route door het prachtige Noordwijkerhoutse zomerlandschap richting het Leeuwenhorstbos. Tussenstop voor een kopje koffie of thee is dit keer bij camping Op Hoop van Zegen. Elke eerste zaterdag van de maand wordt, in het kader van het programma `Beweeg je leven` onder leiding Marjoleine Klapwijk, de 10.000 stappenwandeling georganiseerd in de omgeving van Noordwijkerhout. De basis van dit programma is dagelijks 10.000 stappen lopen en drie keer in de week een half uur matig intensief bewegen (fietsen, tuinieren etc.). Natuurlijk is het belangrijk om daarnaast ook op voeding te letten, maar dit kan allemaal zonder een speciaal dieet te volgen. Een aanrader voor iedereen die zich wat fitter wil voelen of een aantal kilo's kwijt wil. Ook voor mannen is dit een goede manier om aan de conditie te werken zonder naar de sportschool te hoeven.

Met of zonder stappenteller

Start van de wandeling op zaterdag 7 juli is om 9.00 uur bij VVV Noordwijkerhout, inschrijfkosten 3 euro. Iedereen die mee wil lopen, met of zonder stappenteller, is van harte welkom. Het belooft een informatieve en enerverende wandeling te worden. Aanmelding via de VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8, open: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur of bel: 0252 372 096. Meer info: www.vvvnoordwijkerhout.nl

Afbeelding

Uit de krant