Afbeelding

Team Puyckendam 1 wint Jan Mol toernooi

Sport

Aan het eind van de competitie, medio april wordt er elk jaar door de CRBB, Commissie Recreatie Biljart Bollenstreek een toernooi gehouden voor teams van vier mannen (of vrouwen).

Daarbij dienen er 2 libre te gaan spelen en ook 2 bandstoten, wat inhoudt dat voordat met de speelbal de derde bal geraakt wordt, er eerst een band moet zijn geraakt. In totaal deden achttien teams mee, waaronder BV Puyckendam met drie teams. Nadat elk team vijf wedstrijden had gespeeld, werd de stand opgemaakt. De vier beste teams, Sport2 uit Oegstgeest, Puyckendam1, BV Hillegom2 en BV De Kuip2 uit Noordwijk gingen vrijdag 15 juni naar Noordwijk, om de finale te spelen. De vier man van elk team speelden allemaal drie wedstrijden. Uiteindelijk bleek BV Puyckendam de winnaar van het Jan Mol toernooi. Jan Mol is de oud-wedstrijdleider van de Bollenstreek, waarnaar het toernooi is vernoemd. Voor Puyckendam speelden mee: Ming Pan, 65 bandstoten, Leo de Groot, 35 bandstoten, Arie vd Burg, 80 libre en Bert Kleverlaan 45 libre. 2de werd Hillegom2, 3de werd De Kuip2 en de 4de plek was voor Sport 2.