Jolanda en haar broer Bert Volkerijk. | Foto: pr
Jolanda en haar broer Bert Volkerijk. | Foto: pr

Binnenkort Brownies&Downies in dorpscentrum

Activiteiten

Medio augustus opent Brownies&downieS Noordwijkerhout haar deuren in het centrum van Noordwijkerhout, recht tegenover het Witte Kerkje.

Jolanda Volkerijk, geboren en getogen in Noordwijkerhout, start samen met haar broer en zakenpartner Bert deze bijzondere lunchroom.

Ze gaat nu op haar 41ste haar droom verwezenlijken en combineert haar horeca- en eventsachtergrond met haar thuissituatie. Jolanda is namelijk moeder van een tweeling, waarvan een met een verstandelijke beperking. Met het openen van B&D Noordwijkerhout biedt zij jongeren met een beperking de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken in een horecaonderneming, vanuit de visie dat volwaardig meedoen in de echte wereld het beste in mensen naar bovenhaalt.

Haar broer Bert (37) heeft eveneens een horeca-achtergrond en daarnaast ruime financiële ervaring in het internationale bankwezen. Achter de schermen houdt hij zich bezig met de financiën, administratie en de ontwikkeling van Brownies&downieS Noordwijkerhout. Samen zijn zij het perfecte team om van Brownies&downieS Noordwijkerhout een succes te maken en te zorgen voor 'puur geluk' bij mensen met en zonder een beperking.

Over B&D

Brownies&downieS is een jong en snelgroeiende franchiseformule in Nederland. Naast een lunchroom is B&D een ontwikkelcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking met als doel deze mensen op te leiden en te ontwikkelen.

De training gebeurt 'on the job' in trendy lunchrooms op goede locaties die toegankelijk zijn voor het publiek. De kracht van het concept zit in de combinatie van hedendaagse, (ambachtelijk) bereide gerechten met maatschappelijke relevantie doordat het personeel hoofdzakelijk bestaat uit mensen met een verstandelijk beperking. Ontwikkeling en acceptatie van deze specifieke groep mensen gaan hand in hand met kwaliteit, plezier en gezelligheid. Momenteel zijn er in Nederland 48 vestigingen.

De formule wil doorgroeien naar 80 vestigingen in 2020. www.browniesanddownies.nl

Uit de krant