Afbeelding
Foto: pr

Geboorte Platform en fusiefeest gepland op 24 en 25 november

Politiek

''Het Platform Verenigingen Noordwijkerhout de Zilk (VNZ) beleeft vanavond zijn geboorte'', zei voorzitter Egbert van der Weijden op 18 juni. De hal van het raadhuis was goed gevuld. Het platform wil de spreekbuis zijn naar de gemeente voor bijna alle verenigingen in Noordwijkerhout. Daarnaast wil het platform een feest organiseren om de fusie tot een gemeente Noordwijk te vieren.

Door Piet de Boer

Egbert van der Weijden, Stichting Dorpsbehoud (DB), columnist en voorzitter van de initiatiefgroep gebruikte de ontwikkeling en geboorte van een kind als humoristische metafoor voor de geboorte van het platform. Het initiatief of conceptie vond plaats door Novato, de Oranjevereniging Noordwijkerhout en DB. Een aantal grote verenigingen en stichtingen toonden al snel belangstelling en sloten zich aan bij het initiatief. Zij vergaderden op 10 april met de fractievoorzitters van de politieke partijen. (Zie het verslag in de krant van 17 april). Deze bijeenkomst was noodzakelijk omdat het platform zich niet gehoord voelde en geschrokken was van de toon van de brief van het gemeentebestuur.

Onderkoelde toon was misverstand

Het gemeentebestuur is inmiddels op andere gedachte gekomen. De onderkoelde toon was een misverstand, gaf burgemeester Goedhart toe. Gedacht werd namelijk dat er een begrafenisfeest voor Noordwijkerhout zou komen. Geholpen door de fracties in de raad ziet het bestuur nu ook het nut en de noodzaak van het platform in en omarmt het fusiefeest. De gemeente stelt geld beschikbaar.

De lucht tussen de stichting en het bestuur lijkt daarmee geklaard. De stichting, geboren op 18 juni in het gemeentehuis, gaat nu plannen maken voor het feest op 24 en 25 november 2018. Het platform roept alle verenigingen op zich aan te melden en mee te doen. Zowel bij het platform als bij het feest.

Opgave en meer informatie bij Novato en platform@noordwijkerhoutvantoen.nl.

Uit de krant