Afbeelding
Foto: pr.

Maestro: ook bestuurders dirigeren…

Ingezonden

Even voorstellen: het bestuurlijk deelnemers-duo aan de Maestro-concerten die de Harpe Davids organiseert op weg naar de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.

De een wethouder, de ander burgemeester.

Henri de Jong

De Jong is 59 jaar, getrouwd met Yvonne, twee zoons: Daan en Guus, geboren en getogen in Noordwijkerhout, is namens het CDA wethouder van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, economie, verkeer en toerisme. Zijn baan als projectmanager in de aannemerij gaf hij daarvoor op. In zijn vrije tijd was hij actief als lid van de NSL en VVSB. Voor de laatstgenoemde verenging zet hij zich nog steeds in als scheidsrechter. Op de uitnodiging van de voorzitter van de Harp, Bas van der Tang, kon hij geen nee zeggen. Hij prijst het Harp-initiatief om de twee gemeenten op deze muzikale manier te verbinden. Wel betwijfelt hij of hij muzikaal genoeg is, maar hij vertrouwt op de muzikanten.Van het tv-programma heeft hij niets meegekregen – deelname is een sprong in het diepe.Als er carnavalsmuziek moet worden gedirigeerd zijn er natuurlijk twee geduchte concurrenten. Het dirigeren van de Noordwijkerhoutse Wals zou een kolfje naar zijn hand zijn. Hij dicht met name de vier maestra's goede kansen toe om dit avontuur tot een winnend einde te brengen.

Jan Rijpstra

De tweede politiek geschoolde aspirant-maestro is Jan Rijpstra (1955), sinds december 2014 burgemeester van Noordwijk. Daar woont hij samen met zijn vrouw Caro met veel genoegen. Elke keer valt het hem weer op hoeveel talent er in Noordwijk, op het gebeid van muziek, sport, schilderen, toneel en dans. Ieder jaar zijn er zoveel uitvoeringen en optredens waar heel veel inwoners hun schouders onderzetten. Daarmee creëer je een actieve samenleving. Zelf ging hij vroeg op pianoles. Later zong hij bij een koor: hard repeteren onder leiding van een strenge dirigent! Naar het programma Maestro op de televisie kijkt hij altijd en met veel plezier.

Uitdaging

Zelf meedoen vindt hij een uitdaging. Muzikaal zijn betekent nog niet dat je een orkest kan dirigeren.

Hij ziet naar de Maestroconcerten in Noordwijkerhout en Noordwijk uit en verwacht dat Prins Cauponihoge ogen gaat gooien. Alle reden voor hemzelf om goed te gaan oefenen!

Afbeelding

Uit de krant