| Foto: Caroline Spaans
| Foto: Caroline Spaans

Ongelijk muurtje deze week klaar

Politiek

Eind deze week zijn de metselwerken aan het nieuwe muurtje gereed, zegt wethouder Henri de jong op de persconferentie van het college.

Door Piet de Boer

De werkzaamheden waren al begonnen en de tekeningen van het nieuwe muurtje zijn nu ook gereed. Er is overleg geweest met de monumentencommissie en daarbij is overeengekomen dat er een verlaagd muurtje komt aan de westzijde. De andere drie zijden worden afgebakend met hoger metselwerk. Er komen bankjes. Voor de evenementen op het kerkhof worden leidingen aangebracht voor de verlichting. Deze leidingen ''worden volledig weggewerkt in het plan'' verzekert wethouder Henri de Jong. Bovendien komt er een pulplaag op het kerhof tegen het stuiven van kerkhof zand. De papier-maché-laag moet zorgen dat koffie op de terrassen zandloos blijft.

Terrassen

Voor de plaatsen van terrassen gaat de gemeente in overleg met de ondernemers. Dan wordt exact bepaald welke vierkante meters voor een terras gebruikt mogen worden en waar die liggen. Volgens De Jong voorkomt dat uitdijen. Door deze precario afspraken kan er volgens hem ook eenvoudiger gehandhaafd worden. Precario op vierkante meters terras is niet nieuw, ''dat doen we nu ook al''. De bestaande precariobelasting is tot nu toe niet effectief gebleken. Desondanks vertrouwt de wethouder op de effectiviteit.

Na de vakantie wordt tenslotte de bestrating rond het muurtje vernieuwd en na de zomer wordt begonnen met de beplanting van het kerkhof. Het inrichtingsvoorstel wordt nu geschreven.

Uit de krant