Afbeelding

Maestro brengt muziek in de fusie

Algemeen

Op weg naar de gemeentelijke fusie organiseert de Harpe Davids komend najaar een serie Maestro-concerten. Het eerste koppel deelnemers bestaat uit twee Prinsen Carnaval: Prins Cauponi der Noortukkers en Veneto, Prins der Kaninefaaten.

De eerste gaat door het dagelijks leven als Arnold Geerlings (40) getrouwd met Corine den Elzen en samen de gelukkig ouders van Arnold, Jan, Stef en Gijs. De ander heet Ton van den Burg (47). Hij en zijn vrouw Leonoor hebben twee dochters, Sophie en Noortje. De Noorwijkse prins ontleende zijn carnavalsnaam zijn beroep: cauponi is latijn voor 'herbergier'. Hij is daarnaast actief als spelend lid en bestuurslid bij de lokale tafeltennisvereniging.

Ook is hij bestuurslid bij de Koninklijke Horeca Nederland afd. Noordwijk. De Prins van de Kaninefaaten is manager en mede-eigenaar van CJ Duivenvoorde Opslag bv. Prins Cauponi: "Het lijkt me fantastisch om zelf een keer te proberen een orkest te leiden." Prins Veneto: "Feest vieren doe je met z'n allen, was het motto van het afgelopen Carnaval. Hoe mooi is het dan zo'n uitdaging aan te gaan met de Harpe Davids." Op de vraag naar zijn verwachting, antwoordde Prins Veneto lachend: "Ik heb Arnold al een paar keer mogen ontmoeten, ik durf het avontuur wel met hem aan." Over eigen en andermans kansen zijn de beide heren duidelijk. Prins Cauponi veronderstelt dat alle deelnemers onervaren maar strijdvaardig aan de concertreeks deelnemen. Het plezier en de saamhorigheid met het oog op de komende fusie staan voorop. Maar hij gaat voor niets minder dan de titel 'Maestro'.

Uit de krant