Het Informatiepunt Dementie is elke donderdag open in het gemeentehuis. | Foto: Ina Verblaauw
Het Informatiepunt Dementie is elke donderdag open in het gemeentehuis. | Foto: Ina Verblaauw

Informatiepunt Dementie opent deuren

Algemeen

Sinds donderdag 7 juni heeft Noordwijk een Informatiepunt Dementie. Adry Beugelsdijk van het Sociaal Wijkteam Noordwijk memoreerde in haar openingswoord het steeds groter wordende probleem van dementie.

Een groeiend aantal mensen krijgt in zijn of haar omgeving te maken met een dierbare, familielid of buurvrouw, die problemen met het geheugen heeft. Het kan ook gaan om een verandering in het gedrag, problemen met de taal of moeite met alledaagse handelingen. Dementie is een aandoening met veel gezichten. Dit roept vragen op. Zou er sprake zijn van dementie of is er iets anders aan de hand?

Wethouder Marie-Jose Fles is dankbaar dat het Informatiepunt is mogelijk gemaakt door de samenwerking van de gemeente Noordwijk, Groot Hoogwaak en Marente St. Jeroen. Het Informatiepunt Dementie is elke donderdag van geopend 15.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis. Het is een gratis inloopspreekuur voor inwoners van Noordwijk, maar ook van Noordwijkerhout. Vrije gratis inloop en telefonisch consult elke donderdag via: 071-36 60 000. Vragen via e-mail: sociaalwijkteam@noordwijk.nl.

Uit de krant