Afbeelding
Foto: archief

Nieuwbouw Schippersvaartweg

Algemeen

De druk op de sociale woningmarkt in Noordwijkerhout is hoog. Woningzoekenden moeten lang wachten op een huurwoning.

De gemeente heeft daarom aangekondigd versneld meer sociale huurwoningen te realiseren. Dat gebeurt op verschillende locaties binnen de gemeente om op die manier in de wijken een mix te krijgen van koop- en huurwoningen. Een van de terreinen waarop sociale huurwoningen gebouwd gaan worden, is het terrein van het voormalig verzorgingshuis Munnekeweij aan de Schippersvaartweg. Hier worden 45 huurwoningen voor één of maximaal twee persoonshuishoudens gerealiseerd met een maximale huur van 595 euro per maand.

Om de nieuw te bouwen woningen zo goed mogelijk te laten passen in de woonwijk Mossenest II is dezelfde ontwerper betrokken bij het stedenbouwkundigplan. Ook is rekening gehouden met de afmetingen van het huidige pand en de ligging ten opzichte van de omgeving.

Omwonenden

De omwonenden zijn over het concept stedenbouwkundig plan geïnformeerd tijdens een bijeenkomst in oktober 2016. Kortgeleden konden zij tijdens een bijeenkomst meedenken over de inrichting van de openbare ruimte rondom de panden. Bijvoorbeeld over de hoogte van de beplating, locatie van bomen, wel of geen speelplek en de locatie van parkeerplaatsen. Op basis van deze inbreng wordt het inrichtingsplan verder uitgewerkt.

Hoe verder?

Het inrichtingsplan van de openbare ruimte wordt voorgelegd aan een klankbordgroep bestaande uit een afvaardiging van inwoners uit de omliggende straten. Dit plan wordt vervolgens, evenals het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan, vastgesteld door de gemeenteraad.

Uit de krant