Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Uit de raadzaal...

Column

De tijd gaat snel en het is zo 1 januari 2019. Een fietspad openen is natuurlijk een fluitje van een cent, vooral als het prachtig weer is. De aanloop van het fietspad had heel wat voeten in de aarde, maar het kwam allemaal voor elkaar.

Een grotere klus is de ontsluitingsweg rond het spotpark. Een bewoner wil de weg ten noorden van zijn woning, dat geeft minder geluidsoverlast. Volgens wethouder Bilars valt het wat geluidhinder betreft niks uit of de weg ten noorden of ten zuiden van de woning gaat lopen. Ook de provincie moet nog even 'nadenken'. De tijd dringt echter. Het had mooi geweest als VVSB als kampioen het gebruik van het 'oude' sportpark had kunnen afsluiten. Zonder die weg kan er niet gebouwd gaan worden op het Bavoterrein en hij is ook nodig voor de ontwikkeling van ons sportpark. Ze zullen er aan de Herenweg, denk ik, niet zenuwachtig door worden.

De politici hebben het veel te druk met de komende gemeenteraadsverkiezingen. De gevestigde partijen hebben inmiddels al besloten gezamenlijk de verkiezingen in te gaan. Voor de plaatselijke partijen ligt dat wat moeilijker. NZLokaal zou natuurlijk prima de belangen van het deel Noordwijkerhout-gemeente Noordwijk kunnen behartigen, hetzelfde gaat op voor Puur Noordwijk. Maar ja, je wordt als gemeenteraadslid gekozen voor de gehele fusie gemeente Noordwijk. Het zal nog een hele puzzel worden om evenwichtige kandidatenlijsten op te stellen.

In de tijd van de Een Zilder Partij was het zo, dat als de Tennisvereniging De Boekhorst een extra veld kreeg, dat ook moest voor de tennisvereniging in De Zilk. Zelfs toen VVSB een nieuw toegangshek kreeg, moest dat ook voor het sportpark in de Zilk. Wat de sportparken betreft zullen er geen problemen zijn. De Zilk heeft een prachtig sportcomplex en sportpark De Boekhorst gaat, nu de competitie is afgelopen, op de schop.

Ook de woningbouw staat in 'oud' Noordwijkerhout' en De Zilk op de schop. Noordwijk heeft aangegeven, woningbouwplannen te hebben. Hoe zal na 1 januari 2019 de nieuwe gemeenteraad op beide plannen reageren? Hoewel de plannen van 'Noordwijkerhout' al min of meer in uitvoering zijn en gewoon door mogen gaan.

Jaques Looijestijn

Uit de krant