Afbeelding

Opnieuw geen winst in eigen huis voor VVSB

Sport

Het is zo langzamerhand een terugkerend patroon: VVSB die de drie punten niet op de eigen Boekhorst kan behouden. Op 3 februari won het voor het laatst in Noordwijkerhout en deze reeks zal nog zeker twee weken staan. Op 19 mei komt TEC naar De Boekhorst voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Zaterdag verloor VVSB met 0-3 van Excelsior Maassluis, door goals van Kevin Dercks en in de blessuretijd tweemaal Jeremy Moreno.

Door Stefan van den Burg

Langs de kant was het genieten voor de toeschouwers van VVSB – Excelsior Maassluis. Een heerlijk zonnetje, een paar versnaperingen erbij en af en toe wat kolderieke momenten binnen en buiten het veld. Want echt spraakmakend was de subtopper op het veld niet. Bij vlagen werd er aardig gevoetbald, maar tijdens het grootste gedeelte van de wedstrijd hadden beide ploegen het vizier niet helemaal op scherp staan.

In de eerste helft slechts een enkele speldenprik van de kant van VVSB, maar doelman Van Leeuwen kon redding brengen op de schoten van Mo el Osrouti en Vladimir Jozic. De eerste, grote kans van de gasten uit Maassluis was direct raak. Uit de kluts kon Daan Blij de bal bij Kevin Dercks krijgen, die plots oog in oog met doelman Ruben Valk de 0-1 binnen schoot.

Na de thee kwam er een feller VVSB uit de kleedkamer en trachtte het via de zijkanten de verdedigingslinies van Excelsior Maassluis te bestoken. De voorzetten van Richelo Fecunda, Tommy Bekooij, Loyd van der Wilden en El Osrouti kwamen echter telkens net niet bij een medespeler terecht. Ook zat het niet mee op het moment dat doelman Jean-Paul van Leeuwen wel werd gepasseerd. Van der Wilden zag zijn schot langs de doelman voor de lijn worden weggeschoten door verdediger Robin van der Ende.

In de slotfase probeerde VVSB met man en macht de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Met invaller Peet van der Slot als stormram voorin werd de lange bal veelvuldig gehanteerd, maar de minst gepasseerde verdediging van de Tweede divisie gaf geen krimp. Ook Jozic zag geen gaatje in het doel van Van Leeuwen, de doelman van de gasten pakte in de slotfase knap een vrije trap van de aanvoerder. In de blessuretijd kreeg Excelsior Maassluis zoveel ruimte zodat de score nog wat opgevoerd werd. Jeremy Moreno kon nog twee keer doelman Valk verschalken.

Scoreverloop en opstelling

VVSB – Excelsior Maassluis 0-3: 41. Dercks 0-1, 90. Moreno 0-2, 90+3. Moreno 0-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijbrief (35. Theuns); Jozic, Verlaan (80. Van der Slot), El Osrouti; Van der Wilden, Koopman (75. Wijks), Bekooij.