Lekker lezen, tips van de bieb! | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Kort nieuws

Lekker lezen, tips van de bieb!

Bibliotheek • Dionne Dinkhuijsen, programmamanager Bibliotheek Bollenstreek, geeft enkele boekentips, dit keer uit de Engelse literatuur. 

Dinkhuijsen: "Mijn liefde voor Engeland zit diep. Als tiener met een talenreis naar Cambridge, daarna volgden stedentrips naar Londen, gezinsvakanties in de Cotswolds en bibliotheekuitwisselingen naar Chester en Manchester. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Bovendien is de Engelse literatuur ook nog eens rijk aan schrijvers en schrijfsters. Deze keer wil ik u graag laten kennismaken met de Britse Jane Gardam (89), sinds een paar jaar bekroond en bejubeld, en terecht! Hoe Engels wilt u het hebben?".

Een onberispelijke man / Jane Gardam

Het eerste deel van de trilogie over het leven van Edward Feathers zuigt je meteen terug in de tijd van de Britse koloniën. Ieder boek concentreert zich op een ander personage: Feathers, zijn vrouw Betty en zijn grootste rivaal Veneering, tevens Betty's ex. Edward groeit op in Maleisië, wil studeren in Oxford, maar moet terug. De bootreis die hij dan maakt, verandert zijn leven: hij wordt rechter in Hong Kong, trouwt met Betty… Maar het verhaal is nog lang niet af. Als je dit boek uit hebt, smacht je naar meer.

Een trouwe vrouw / Jane Gardam

Gelukkig is er deel twee, waarin het huwelijk vanuit het perspectief van Betty wordt beschreven. Je leert haar ex Veneering beter kennen en leest over de aantrekkingskracht tussen die twee. Betty belooft echter trouw aan Feathers, wetend dat het geen hartstochtelijke verbintenis wordt. Je leest over haar eenzaamheid en trouw aan deze afstandelijke man, die een stuk minder charmant blijkt dan in het eerste boek. Gardam weet een heerlijke Engelse sfeer op te roepen, en onthult steeds weer nieuwe gebeurtenissen en karaktereigenschappen, waardoor je blijft doorlezen.

Laatste vrienden / Jane Gardam

Als kers op de taart is er dan dit derde deel, waarin Betty, Feathers en Veneering worden beschreven door een vierde persoon, Dulcie. Alle losse eindjes komen hier samen. Veneerings vader blijkt een circusartiest, Feathers toch niet zo onberispelijk en Betty niet zo trouw als zij deed vermoeden. Drie romans die los van elkaar gelezen kunnen worden, over liefde, teleurstellingen, ouder worden en herinneringen. Drie betoverende romans met die zo typisch Engelse humor, wie wil die nu niet lezen?

Tip van Dorine Heemskerk, Bibliothecaris van de Bibliotheek Bollenstreek:

Trots en vooroordeel / Jane Austen

Om in Engelse sferen te blijven tip ik graag een van mijn favoriete Engelse schrijfsters: Jane Austen. In Trots en vooroordeel beschrijft zij een wereld die zo perfect in elkaar zit dat het een telleurstelling is om er weer uit te moeten stappen. Een (dag)droomwereld? Ik vraag me af hoe het zou zijn als je niet over Fitzwilliam Darcy kunt fantaseren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>