Rob van der Leij en Jordy Zwart. | foto: Johan Wolff, Orange Pictures.

VVSB boekt zwaarbevochten overwinning op HHC Hardenberg

Sport

Na meer dan een maand zonder overwinning, klonk na 96 minuten het Cees de Roo weer door de kleedkamer van VVSB.

Door Stephan van den Burg

Aanvoerder Vladimir Jozic zorgde ervoor dat zijn mannen via een vrije trap op een 0-1 voorsprong kwamen. De vele aanvallen van de thuisploeg hadden geen effect, want tien minuten voor tijd stond het plots 0-2 door Tommy Bekooij. HHC Hardenberg kwam nog terug via Koos Werkman, maar kon geen gelijkmaker meer forceren. Trainer Jack Honsbeek greep hard in na de kansloos verloren pot tegen De Treffers. Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Mo el Osrouti en Guido Pauw mochten naast de trainer op de bank plaatsnemen. Voor hen speelden Peet van der Slot, Sven Verlaan, Loyd van der Wilden en Pieter Koopman. De ingreep had in het begin van de wedstrijd direct effect, want de Noordwijkerhouters zaten er kort op en toonde weer de absolute wil om te winnen. HHC Hardenberg kreeg veel mogelijkheden op de gelijkmaker, maar wist niet te scoren.

Ook in de tweede helft ging de kansenregen van de thuisploeg verder. Ondanks het overwicht van de ploeg van Gert Jan Karsten waren de echt uitgespeelde kansen schaars. Bekooij scoorde uiteindelijk de tiende van het seizoen. Twee minuten later zorgde Werkman voor de aansluitingstreffer, waarna er nog 10 lastige minuten aanbraken voor VVSB, maar de stand bleef 1-2.