Afbeelding

Flower Event

Column

Deze week is de week van het Bloemencorso. Dit is onbetwist het hoogtepunt van de bloei in de streek. Alles wat met toerisme te maken heeft staat nu op scherp. Omdat dat bezoek aan de Bollenstreek zo'n grote omvang genomen heeft moet je het al een jaar van tevoren plannen.

Maar wat te doen als het weer zo koud is dat de bollen niet de grond uit willen komen? Het Corso comité had al een noodscenario klaarliggen, dan maar narcissen of misschien bloemen uit de kas. In Frankrijk is alles uit uitgebloeid, dus geen optie. Nu we een onverwacht warme periode hebben is alles ten goede gekeerd.

Om Noordwijkerhout, ook voor bezoekers uit het buitenland, meer bekendheid te geven hebben we nu al enige jaren de start van het (verlichte)corso op vrijdagavond in ons dorp. Wat is er nog mooier dan al die genodigden voor de opening in de Witte Kerk te ontvangen? Al voor het derde jaar, hebben we er een heus Flower Event van gemaakt. Het TNP, de toeristische promotie club van Noordwijkerhout heeft Sandra Balk en Tineke Geerlings wederom de opdracht gegeven om de kerk uitbundig te versieren. Zij worden geholpen door meer dan 20 vrijwilligers. Bravo!! Bloemen worden door de kwekers aangeleverd, hoofdzakelijk van bollen die nu bloeien. Ook de tuin van de Witte Kerk al vol met mozaïeken En de straten eromheen worden versierd. "Romantisch" is dit jaar het motto van de show, wat is er dan mooier als een bruidspaar, dat 19 mei trouwt, de opening doet? Suzanne van Teijlingen en Jaap van Eeden gaan het doen. Ze zijn al gespot in een veld narcissen van zijn vader. Vergeet u ook de kindercorso op donderdagavond niet. Nico Koomen heeft een enorm aantal deelnemers gecharterd! Met recht is deze week het hele dorp één groot Flower Event!

Aad van Ruiten.

Uit de krant