Dick Verhoeven was, door een te zachte terugspeelbal, verantwoordelijk voor de 1-0 achterstand van Van Nispen. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen verliest van Warmunda

Sport

Van Nispen deed zondag 15 april slechte zaken. Tegen het ook laag geklasseerde Warmunda liepen de Zilkers tegen de elfde nederlaag van dit seizoen aan. Door dit verlies blijft het de Rode Lantaarndrager in 3A. Een geluk bij een ongeluk was het verlies van concurrent Bernardus, dat nu met drie wedstrijden meer slechts een voorsprong heeft van één punt.

Door Tino de Groot

De eerste twintig minuten waren zonder meer voor Van Nispen. Met fris aanvalsspel ging het een aantal maal richting het doel van Warmunda, zonder overigens echte kansen te creëren. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Een terugspeelbal van Dick Verhoeven vanaf de middenlijn pakte helemaal verkeerd uit. De spist van Warmunda was eerder bij de bal dan de uitgelopen Tom van Maris en pakte het cadeautje dankbaar uit. Deze tegenslag kwam Van Nispen niet meer te boven. Het spel werd minder, de duels gingen weer verloren en het vertrouwen in een goede afloop was tot het dieptepunt gedaald. Warmunda bakte er voor rust ook niet veel meer van en zo ging men de rust in met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Na de rust kreeg Van Nispen toch nog enkele kansen om de stand gelijk te trekken, maar het geluk ontbrak bij inzetten van Jeffry van der Geest en Mike van Haaster. Het was halverwege de 2e helft Warmunda dat na een prima aanval de wedstrijd op slot gooide. Van dichtbij werd een goed lopende combinatie afgerond. Het geplaagde Van Nispen moest na de wedstrijd opnieuw haar wonden likken en hopen op een betere afloop van de komende wedstrijd. Deze wordt gespeeld op Sportpark De Zilk tegen Kickers `69 uit Leimuiden. Aanvang 14.00 uur.