Op zaterdag 14 april vindt Het Beste van de Bollen plaats, een fietsroute langs het beste wat de streek te bieden heeft. | Foto: Céline van Egmond
Op zaterdag 14 april vindt Het Beste van de Bollen plaats, een fietsroute langs het beste wat de streek te bieden heeft. | Foto: Céline van Egmond

Ontdek Het Beste van de Bollen

Algemeen

De Christelijke Gereformeerde kerk in Rijnsburg houdt op zaterdag 14 april een fietstocht door de bloeiende Duin- en Bollenstreek. Het organiserend comité nodigt iedereen uit om aan de start te verschijnen.

Het Beste van de Bollen is een fietstocht van ruim 45 kilometer. Deze voert langs bloeiende bollenvelden, door het duin, langs zee en strand. Op 14 april is de streek op haar mooist! Kleurrijke bloemenpacht zo ver het oog reikt en een natuur die uit de winterslaap ontwaakt. Bij mooi zonnig weer zijn de Hollandse plassen ook een punt om even de fiets aan de kant te zetten. Liefhebbers van geschiedenis komen ook aan hun trekken. Kortom: het beste dat de Duin- en Bollenstreek heeft te bieden. Genoeg voor een ontspannen dagje eropuit met de fiets.

Om de netto-opbrengst van de startgelden een goede bestemming te geven, is gekozen voor het kinderbijbelproject van Friedensstimme.

De start en finish zijn bij de Eben Haëzerkerk, Oegstgeesterweg 71 te Rijnsburg. Gestart kan worden vanaf 9.00 tot 11.00 uur. De actiedag duurt tot 17.00 uur. Het startgeld is € 5,00 p.p. voor volwassenen. De jeugd tot 12 jaar betaalt slechts € 2,00. Inschrijven en betalen (graag gepast) kan aan de start.

Wie in Lisse woont, die kan starten en finishen bij de Salemkerk aan de Tulpenstraat 35.

Speeltuin Marijke, naast de kerk, is die dag van 11.00 tot 15.00 uur gratis toegankelijk voor kinderen die ook meedoen. Een team van stichting Oekroe is daar als begeleiding. In de speeltuin wordt een waar Stoepkrijtfestijn gehouden. Om 15.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Die krijgt een leuke prijs. Limonade en snoep zijn natuurlijk ook te koop. Niet meefietsen, maar wel zin om mee te doen? Dat kan ook. Dan betaal je € 1,50 entree.

Voorjaarsfair

In het zalencomplex achter de kerk in Rijnsburg is tegelijkertijd een gezellige Voorjaarsfair ingericht. Hier is het gezellig struinen bij de stands met onder meer goede boeken, allerhande lekkernijen, kinderkleding en nog veel meer. Ter plaatse worden ook hoeden gemaakt. Het horecateam zorgt voor genoeg te eten en drinken. Een deel van de opbrengst daarvan is voor de eigen kerk bestemd.

Gratis, ruim en veilig parkeren in Rijnsburg kan bij Bloemenveiling FloraHolland aan de Laan van Verhof. Volg de borden met Het Beste van de Bollen, dan wijst het zich vanzelf.

Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Zeker als men met een groep komt. Dat kan bij Cor de Mooy, tel. 06-13017660, via Facebook of bestevandebollen@yahoo.com Hier kan men ook vooraf lunchpakketten bestellen à € 2,50 p.p.

Kijk voor meer informatie op hier of op Facebook

Uit de krant