Afbeelding
Foto: pr

Hollen door de Bollen voor het goede doel

Activiteiten

Team Bollenstreek van de Stichting Roparun houdt zondag 8 april voor de vijfde keer 'Hollen door de Bollen'. Ben Berk, één van de leden van het Team Bollenstreek: "Het mooiste is dat je alleen, met je familie met kleine kinderen maar ook met oma met haar rollator of rolstoel kan deelnemen. Elke stap in die prachtige natuur is er één voor het goede doel."

Het pinksterweekend (20/21 mei) neemt Team Bollenstreek weer deel aan de Roparun, de hardloopwedstrijd voor teams van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Met de organisatie van 'Hollen door de Bollen' wordt er geld ingezameld voor deze Stichting Roparun. Berk: "Alle te lopen afstanden en starttijden van de wandeltochten, prestatielopen en de kinderloop staan op www.hollendoordebollen.nl. De start en aankomst is op Sportpark Ter Specke in Lisse en via de website kan je zelfs je eigen parkeerkaart downloaden."

'Rollen door de Bollen'

Voor mensen met een rollator of in een rolstoel, met een begeleider, is weer een mooie route van bijna vijf kilometer uitgezet. Interesse, aanmelden kan via genoemde website. Voorinschrijving voor alle afstanden is tot en met 6 april mogelijk.

Deelname aan de kinderloop kost 3,50 euro. Overige deelnamekosten staan op de site. Berk: "Elke euro is er voor dat o zo belangrijke doel. Daarom willen we het op het sportpark ook gezellig maken voor de deelnemers en hun hopelijk vele supporters.

Er treden muziekgroepen op, je hoort ze ook onderweg, er zijn kraampjes met diverse lekkernijen en de kids zullen zich zeker ook niet vervelen. Natuurlijk is er na afloop ook een prachtige medaille voor elke deelnemer." De totale opbrengst van 8 april komt ten goede aan Stichting Roparun die mensen met kanker helpt. Op de site is ook te lezen hoe het mogelijk is om vanaf 25 euro 'Hollen door de bollen' kan sponsoren. Berk geeft het belang om deel te nemen aan deze loop in een unieke bollenomgeving het beste weer met een citaat van hun site: "Deelnemen aan 'Hollen door de Bollen' is leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven!"

Uit de krant