Afbeelding
Foto: pr

Ontdek het Taalhuis in de bibliotheek

Activiteiten

Nederland telt 2,5 miljoen laaggeletterden. In de Bollenstreek zijn dat er ongeveer 9.600. Met één uur per week kan een taalmaatje een laaggeletterde verder helpen met de Nederlandse taal, het opdoen van nieuwe contacten, de zoektocht naar werk of het lezen van een bijsluiter.

Donderdag 12 april om 20.00 uur is het mogelijk om kennis te maken met 'Ontdek het Taalhuis' in de bibliotheek van Noordwijk aan de Akkerwinde 1A. Ontdek het Taalhuis is een bijeenkomst waarbij mensen die interesse hebben in het project en overwegen om als taalmaatje aan de slag te gaan, meer informatie kunnen krijgen.

Op het programma staat onder meer een presentatie van taalconsulent Loeka van der Kooij. Ze zal vertellen over het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek en wat een taalmaatje doet en kan betekenen voor een laaggeletterde.

Het is ook mogelijk om in gesprek te gaan met actieve taalvrijwilligers, een ex-laaggeletterde of een deelnemer van het taalhuis. Iedereen die mogelijk aan de slag wil als taalmaatje krijgt deze avond een duidelijk beeld van wat het inhoud.

Programma

19.45 uur: inloop met een hapje en drankje
20.00 uur: presentatie Loeka van der Kooij, taalconsulent van de Bibliotheek Bollenstreek
20.30 uur: schuif aan bij een gesprekstafel en ontdek het Taalhuis. Ga in gesprek met een actieve vrijwilliger, een ex-laaggeletterde of een deelnemer van het Taalhuis
21.15 uur: borrel

De bijeenkomst is natuurlijk gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel prettig. Dit kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Uit de krant