Afbeelding

Op het bankie met….

Human Interest

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek nemen ondernemers, bezoeker, verenigingen en andere mensen plaats op het bankie en doen hun verhaal.

Deze week: Open tuinen dag commissie, Riet Meskers, Yvonne van der Zanden en Willy Steekers

Waarom nemen jullie plaats op het bankie?

We willen graag aandacht vragen voor de Open tuinendag op zondag 17 juni. Wellicht zijn er nog mensen die een mooie tuin hebben en deze open willen stellen op Vaderdag aanstaande. Willy "Ik doe al 6 jaar mee met de Open Tuinendag. Het leukste ervan vind ik altijd de reacties. Mensen zijn heel betrokken en zeggen bijvoorbeeld: 'Nooit geweten dat er zo'n mooie tuin achter dit huis is, zo'n lap grond'. Ook de gesprekken met tuinliefhebbers over wat je allemaal te maken is van een tuin, zijn heel boeiend."

Zijn jullie echte Noordwijkerhouters?

Willy en Riet zijn hier geboren en getogen. Yvonne komt uit Kwintsheul in het Westland. "We wonen hier al sinds 2002, met veel plezier. Het is zo'n leuk dorp!"

Wat vinden jullie van het bankie?

"Het is een hartstikke leuke ontmoetingsplek met een heel leuk Hollands tintje."

Wat vind je van Noordwijkerhout?

Het is een gezellig dorp vol met activiteiten. Dit jaar organiseren we voor de tiende keer de Open Tuinendag en ook dit jaar zijn we weer op zoek naar nieuwe tuinen. Denkt u dat uw tuin hiervoor in aanmerking komt? Schroom dan niet en neem contact op met Yvonne van der Zanden: 0252 – 346125. Graag vóór 4 april.

Wat kan Noordwijkerhout aantrekkelijker maken?

Het zou leuk zijn als er minder tegens in de tuinen zijn en (nog) meer groen. Wij weten dat er hele mooie tuinen in Noordwijkerhout zijn, en sporen alle mensen aan op met de Open Tuinendag mee te doen.

Al is het alleen maar om even langs te gaan en wat tuinen te bezichtigen.

Uit de krant