De verdediging van Van Nispen had het lastig tegen de vele lopende mensen van Aalsmeer. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen faalt als team

Sport

voetbal ♦ Niets wees er afgelopen zondag op dat Van Nispen zo snel mogelijk afstand wilde nemen van de onderste plaats in 3A. Het kon de goede opmars van de voorbije weken tegen FC Aalsmeer niet voortzetten. Van Nispen was geen schim van de ploeg die twee weken geleden FC Rijnland met een dikke nederlaag naar huis stuurde. Het blijft nu in gevecht met Bernardus (dat wel won) om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Door Tino de Groot

Van Nispen kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd. Een inzet van Jelle Vleugel werd dusdanig van richting veranderd, dat de goalie van de gastheren uit Aalsmeer een katachtige redding nodig had om de bal uit zijn doel te ranselen.

Daar bleef het voorlopig bij. Vlak voor rust speelde Jeffry van der Geest zich schitterend vrij, maar zijn inzet spatte via de keeper op de lat uiteen. Tussen deze enige wapenfeiten van Zilkse kant domineerde FC Aalsmeer de wedstrijd. Met snel combinatievoetbal en een prima inzet bracht het Van Nispen keer op keer in de problemen. De thuisclub kwam in de tiende minuut al op voorsprong toen doelman Van Maris een vrije trap verkeerd beoordeelde.

De niet eens zo hard geschoten bal verdween op onverklaarbare wijze in de korte hoek. FC Aalsmeer bleef hierna de bovenliggende partij en kreeg kans op kans op de voorsprong uit te bouwen. Dat deed men in de 25ste minuut, door balverlies aan Zilkse zijde genadeloos af te straffen. Na de rust kreeg Van Nispen een grote kans op de aansluitingstreffer. Andermaal stond de sluitpost van FC Aalsmeer een doelpunt in de weg. Hij stopte een van dichtbij ingeschoten bal van Dick Verhoeven op fraaie wijze. Daarna was de munitie van Van Nispen voor deze middag op. Aalsmeer speelde fanatieker, zuiverder en met veel meer concentratie dan het deze middag collectief falende Van Nispen. Geen enkele speler haalde zijn normale niveau. Het was dan ook niet vreemd dat Aalsmeer de voorsprong in de tweede helft nog verdubbelde. Met een 4-0 nederlaag werden de Zilkers naar huis gestuurd. Op Tweede Paasdag speelt Van Nispen thuis tegen DIOS (Nieuw-Vennep). Aanvang 14.00 uur.