Het bestuur van de stichting Passie van Noordwijkerhout bij de hal waar ze gaan optreden. | Foto: pr./ Thomas Pieterse
Het bestuur van de stichting Passie van Noordwijkerhout bij de hal waar ze gaan optreden. | Foto: pr./ Thomas Pieterse Foto: pr./Th. Pieterse

DeusX is het paasverhaal in een modern jasje

Algemeen

pasen • De laatste voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling van stichting de Passie van Noordwijkerhout zijn in volle gang. DeusX is op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart te zien.

DeusX wordt geheel in eigen beheer geschreven en ontwikkeld. Met ruim een jaar aan voorbereidingen belooft het weer een unieke voorstelling te gaan worden. Het aloude paasverhaal is in een modern jasje gegoten en band, vocalisten, dansers en acteurs bestaan uit talentvolle jongeren met een passie voor theater, muziek, dans en zang.

Charismatische Chris

De voorstelling volgt de hoofdpersoon Chris die samen met zijn moeder in een nieuwe stad is komen wonen. Hij maakt nieuwe vrienden, maar helaas wordt de charismatische Chris ook als een bedreiging gezien door anderen. Het verhaal wordt verder gebracht door prachtige popliedjes, die live gespeeld en gezongen worden. Ook wordt in de verhaallijn gebruik gemaakt van beeldprojectie en spectaculair licht.

In bedrijfshal

Na openluchtvoorstellingen bij de Witte kerk en bij het BAVO hoofdgebouw gaat de Passie van Noordwijkerhout deze keer naar binnen. "De risico's bij slecht weer zijn voor deze productie te groot", aldus het bestuur. De voormalige bedrijfshal van Cremer aan de Gooweg 4-8 wordt speciaal voor deze voorstelling omgebouwd tot theater. Per voorstelling zijn er 700 zitplaatsen beschikbaar voor het publiek. De locatie is rolstoelvriendelijk.

De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 90 minuten. Voor beide voorstellingen zijn nog enkele toegangskaarten a 5 euro te koop bij bij Vink Multimedia (Dorpsstraat). Een kaart geeft recht op een zitplaats. Tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers gebruik maken van de garderobe en een kopje koffie vooraf.

Verkeersveiligheid

Het theater is per fiets en te voet vanuit het centrum prima te bereiken. Verkeersregelaars zorgen 45 minuten voor en na de voorstelling voor een veilige oversteekplaats bij de Gooweg. Parkeerruimte voor fietsen is geregeld, maar parkeerruimte voor auto's in de buurt is zeer beperkt.

Uit de krant