Dorien van Holstein-Slats en Ria Vink-van den Berg ontvangen tijdens de viering de Jozefspeld als dank voor hun inzet. | Foto: pr.
Dorien van Holstein-Slats en Ria Vink-van den Berg ontvangen tijdens de viering de Jozefspeld als dank voor hun inzet. | Foto: pr.

Twee keer de Jozefspeld

Algemeen

kerk • Dorien van Holstein-Slats en Ria Vink-van den Berg hebben allebei op zondag 18 maart de Jozefspeld ontvangen.

Tijdens de feestelijke viering van de patroonheilige in de Sint Jozefkerk, waarbij alle koren van de parochie de muziek en zang verzorgden, werden de twee parochianen in het zonnetje gezet door diaken Bertijn Prins en pastoor André Goumans.

Dorien van Holstein-Slats ontving de Jozefspeld voor haar inzet als lid van het parochiebestuur, als commissielid bij de verbouwing van de kerk, als actief intermediair rond het sterven en de uitvaart, als gastvrouw in de kerk en ook geeft ze leiding aan de liturgische werkgroep en de overleggroep licadi. De tweede Jozefspeld op deze zonnige zondagochtend was voor Ria Vink-van den Berg. Zij is al jarenlang betrokken bij de communie-uitreiksters in de kerk en deed de voorbereidingen van de eerste communie en vormsel. Ze is op dit moment hoofd- en eindredactrice van het Zevenblad en is betrokken bij de website van de parochie. Pastoor Goumans gaf bij Ria aan dat zij een vrouw met passie is en dat hij haar nooit nee heeft horen zeggen bij een vraag om hulp.

's Middags streden 80 deelnemers tijdens de Jozefdrive in de Maasgaarde om de eer en de Jozefhamer. Winnares werd Lien Heemskerk. Meer hierover op www.noordwijkerhoutsweekblad.nl.

Uit de krant