Mitchell Theuns. | Foto: Orange Pictures, Pim Waslander
Mitchell Theuns. | Foto: Orange Pictures, Pim Waslander Foto: op

VVSB weet niet te stunten bij Kozakken Boys

Sport

De ploeg die voor de wedstrijd tegen de Noordwijkerhouters op negen ongeslagen wedstrijden stond, is deze week op tien op rij gekomen. VVSB wist dit niet te doorbreken en werden voor het eerst in 2018 verslagen. Vladimir Jozic en Guido Pauw zorgde voor de treffers namens VVSB. Het gouden duo Ahmed (el Azzouti) en Ahmad (Mendes Moreira) van Kozakken Boys maakte er samen 3.

Door Stefan van den Burg

Al snel stonden de mannen van Jack Honsbeek tegen een achterstand aan te kijken door een makkelijk gegeven strafschop.Peet van der Slot voorkwam dat Abdulsamed Abdullahi tot schieten kon komen, maar deed dit onreglementair volgens scheidsrechter Wim Bronsvoort. Het buitenkansje werd benut door Ahmed el Azzouti.

De thuisploeg was de gehele eerste helft de betere ploeg in Werkendam, maar kon dit niet op het scorebord tot uiting brengen. Het was tot tweemaal toe te danken aan doelman Ruben Valk dat de score niet werd uitgebreid, want de goalie van de Noordwijkerhouters hield de pogingen van Sanny Monteiro en Ahmad Mendes Moreira tegen. Vlak voor rust kreeg VVSB eindelijk eens een mogelijkheid, maar de kopbal van Guido Pauw werd van de lijn gekopt door Jurien Gaari. Dit bleek een voorbode voor een paar minuten later. Pauw werd ondersteboven gelopen door Sven van Ingen, waarna Vladimir Jozic mocht aanleggen voor een vrije trap. Op de rand van het strafschopgebied lepelde de captain de bal fraai over de muur heen en liet hij doelman Richard Arends aan de grond genageld staan. De gelijkmaker was een feit.

Koud kunstje voor de Kozakken

Kozakken Boys opende de tweede helft opnieuw fel en kwam mede hierdoor alweer vlot op voorsprong. Uit een voorzet van Everton Pires Tavares rommelde El Azzouti de bal langs Jordy Zwart en schoot het oog in oog met doelman Valk de 2-1 binnen.

En of dat nog niet genoeg was voor VVSB lag enkele minuten later ook de 3-1 in het netje. Mendes Moreira werd de diepte ingestuurd, Valk kwam uit zijn doel maar tastte mis waarna het voor de begeerde aanvaller van Kozakken Boys een koud kunstje was om de bal in het doel te schieten. De Werkendammers verzuimde hierna de score verder op te voeren. In de slotfase kwam VVSB nog wat uit haar schulp kruipen wat uiteindelijk nog tot de 3-2 leidde. Invaller Victor Schipholt stuurde Pauw de diepte in, waarna hij profiteerde van de miscommunicatie tussen Van Ingen en Arends en voor de aansluitingstreffer kon zorgen. Tot een gelijkmaker kwam het niet meer.

Scoreverloop en opstelling

Kozakken Boys – VVSB 3-2: 5. El Azzouti (p) 1-0, 43. Jozic 1-1, 51. El Azzouti 2-1, 55. Mendes Moreira 3-1, 87. Pauw 3-2.

VVSB: Valk; Fecunda (85. Schipholt), Van der Slot, Zwart, Vijlbrief; Jozic, Theuns (77. Lovecchio), De Rijk; El Osrouti, Pauw, Van der Wilden (66. Koopman).