Jelle Vleugel raakte de bal verkeerd en kreeg deze op zijn hand: penalty. | Foto: Trudy vd Berg Foto: trudy van de berg

Van Nispen in slotfase onderuit

Sport

Van Nispen was zonder kleerscheuren de slechte eerste helft doorgekomen. Toen het Zoeterwoudse SJZ vlak na rust scoorde, gaf niemand nog een cent voor de kansen van de Zilkers. Toch scheelde het niet veel of Van Nispen had toch met de volle buit op huis aan gegaan.

Door Tino de Groot

Van Nispen startte uitermate zwak. Tom van Maris behoedde zijn team in deze fase voor een zekere achterstand. Met enkele goede reddingen hield hij de gastheren van het scoren af. Ook werd de doelman éénmaal door de lat en door de paal bijgestaan. Kortom: SJZ sloeg de trom en Van Nispen zette daar bar weinig tegenover. Het verloor bijna alle duels om de tweede bal, al moet daarbij vermeld worden dat SJZ vele kleine overtredingen maakte om Van Nispen het opbouwen van een aanval te beletten. De gasten uit De Zilk creëerde voor de pauze maar één echte doelkans. Na een strakke voorzet van Patrick Frumeau kopte Jeffry van der Geest bij de eerste paal rakelings naast het vijandelijke doel. Het was eigenlijk een wonder dat de rust werd behaald met de bekende brilstand.

Na de pauze ontwikkelde zich eenzelfde spelbeeld. SJZ was gevaarlijker en Van Nispen bleef afwachtend. Dat de openingstreffer een cadeau van de scheidsrechter was, deerde SJZ niet. Na een zeer ongelukkige handsbal van Jelle Vleugel op de rand van het strafschopgebied (hij schoot de bal tegen zijn eigen hand aan) legde de arbiter de bal op de stip. Dankbaar werd het cadeautje door SJZ uitgepakt en de 1-0 was een feit. Na deze openingstreffer gebeurde er iets wonderlijks. Van Nispen kwam beter in de wedstrijd en trok massaal ten aanval om de gelijkmaker te forceren. Na een aantal goede mogelijkheden kwam de niet meer verwachte gelijkmaker in de 75ste minuut op het scorebord. De uitstekend ingevallen aanvaller Mike van Haaster maakte een prima doelpunt. Van Nispen wilde na deze treffer meer. Weer verscheen van Haaster alleen voor de doelman, maar knalde ditmaal de bal keihard tegen hem aan. Ook van der Geest kreeg nog een goede kans op de winnende goal. Tot verbijstering van alle Van Nispen supporters maakte SJZ in de 87ste minuut de 2-1. De 3-1 in de allerlaatste minuut was er één voor de statistieken. Aanstaande zondag speelt Van Nispen thuis tegen koploper Altior. Aanvang 14.00 uur.