Jeffrey van der Geest bekroonde zijn goede wedstrijd met de winnende treffer voor Van Nispen. | Foto: Trudy van den Berg

Nipte winst Van Nispen

Sport

Onderweg naar Hazerswoude – Rijndijk werd maar over één ding gesproken. Van Nispen zou en moest vanmiddag hoe dan ook de drie punten mee naar De Zilk nemen. Immers, bij een nederlaag zouden de Zilkers op een achterstand van zeven punten van Bernardus komen. Een echte zogenaamde "zes punten wedstrijd" dus. Het hoefde niet met mooi voetbal, als die overwinning maar behaald werd. Met die opdracht begon Van Nispen aan het nu al zo betitelde degradatieduel.

Door Tino de Groot

De 1e helft was Van Nispen de bovenliggende partij. Met redelijk combinatievoetbal werd Bernardus voor een groot gedeelte van de wedstrijd op eigen helft gehouden. Toch waren het de gastheren die de eerste grote kans hadden op de openingstreffer. In dezelfde aanval verdween de bal eerst in een kansrijke situatie langs de rechter doelpaal, waarna de bal in tweede instantie rakelings langs de linker doelpaal in de struiken verdween. Na een half uur was het aan de andere kant wel raak. Een prima genomen vrije trap van Brenn Zonneveld kwam precies op het hoofd van de hardwerkende spits Jeffry van der Geest. Hij schampte zijn hoofd tegen de hoge voorzet en de bal verdween onhoudbaar in de verre bovenhoek: 0-1. Het was een prima opsteker voor de gasten uit De Zilk die na dit doelpunt nog enkele kansen kregen om de voorsprong uit te breiden. Zo verdween een kopbal van Van der Geest vlak voor rust rakelings over het doel.

Na de pauze werd de wedstrijd rommeliger en grimmiger. Bernardus zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren en Van Nispen bleef bij ieder balbezit van de tegenstander achteruitlopen. Het gaf een eenzijdig wedstrijdbeeld te zien. Een aanvallend, maar tandeloos Bernardus en een Van Nispen dat sporadisch een counter plaatste. Natuurlijk kreeg Bernardus kansjes en mogelijkheden. Eénmaal moest de bal door Nick van Westerop van de lijn gekopt worden, maar verder had de prima keepende Tom van Maris de zaken onder controle. Van Nispen kreeg in de slotfase nog enkele kansen om op 0-2 te komen, maar ook bij Bernardus stond een prima keeper op de goal. Hij verijdelde inzetten van Brenn Zonneveld en Jeffry van der Geest. Zo bleef het tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd spannend. Zoals vooraf voorspeld werd was gebeurd. Het was niet fraai en de 0 – 1 was voldoende voor de winst. Aanstaande zondag speelt Van Nispen i.v.m. het Carnaval niet. Over twee weken volgt de moeilijke uitwedstrijd tegen SJZ uit Zoeterwoude.