Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Alaaf!

Column

Geen bussen vol belangstellenden, voor- en tegenstanders van de voorgenomen fusie, naar Den Haag voor de hoorzitting in de Tweede Kamer. Een hoorzitting waar onze burgemeester en loco-burgemeester Gerben van Duin van Noordwijk, voorstanders van de fusie en Raymond Salman, tegenstander van de fusie, drie minuten spreektijd kregen om hun 'zegje' te doen. Slechts zes parlementariërs waren bij de hoorzitting aanwezig. Het echte debat in de Tweede Kamer volgt nog en dan valt nog voor de zomer de beslissing.

De aanwezige parlementariërs waren geïnteresseerd in de stemverhouding in de raden van Noordwijk en Noordwijkerhout. Niet unaniem , maar wel zodanig dat beiden raden gaan voor een fusie, met de kanttekening dat Noordwijk meer dan Noordwijkerhout toch wel wat problemen ziet.

Ondertussen is een raadscommissie van beide gemeenten al druk bezig het ambtenarenapparaat in elkaar te schuiven en is men op zoek naar een geschikte huisvesting. Er is jaren een strijd geweest tussen voor- en tegenstanders, maar de bomen rond de Witte kerk zijn omgezaagd, en neem maar aan: 1 januari 2019 is de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout een feit. Is, nu nog, ons sportpark gereed en kan de nieuw gekozen raad aan de slag met de projectontwikkelaars van 's Zilt en het Bavoterrein. Er is een schreeuwend gebrek aan huizen, bouwen dus zou je denken, maar dat is niet zo eenvoudig en waar gaan we sociale woningbouw plegen in de nieuwe gemeente Noordwijk.

Het huidige Noordwijk is niet zo happig op sociale woningbouw In November zijn er de gemeenteraadsverkiezingen en dan maar hopen dat er een stevige en kundige inbreng van uit ons Noordwijkerhout in die nieuwe raad vertegenwoordigd zal zijn Ze zijn er natuurlijk voor de belangen van heel de gemeente Noordwijk, maar ja 'het hemd is nu eenmaal nader dan de rok'.

Komend weekeinde gaat Noordwijkerhout de bloemetjes buiten zetten. De jeugd is al volop aan het feesten, het boerenbruidspaar zoekt stiekem de hooiberg op en de senioren trappen vrijdagmiddag het carnaval af met de seniorenmiddag. Zaterdag kan het feest echt beginnen, dan is onze Prins der Kaninefaaten binnen. Voor het laatst in ons vertrouwde gemeentehuis aan de Herenweg. Alaaf.

Jacques Looijestijn

Uit de krant