Afbeelding

In Memoriam

Column

Als in korte tijd vier kennissen, vrienden, van je overlijden, dan hakt dat er behoorlijk in. Probeer dan je hoofd maar weer eens leeg te krijgen! Ze hadden alle vier, soms zijdelings, wat met bollen te maken.

Jos Willemse ging 60 jaar geleden naar Californië, werd er boer, later, vanwege zijn slechte rug, inseminator. Uiteindelijk kocht hij een amandelboomgaard en ging er zelfs amaryllissen telen. Was getrouwd met Jos van Noort en ze kregen 4 kinderen.

In Maarssen overleed Fried Meijer. Heeft in zijn jeugd nog bollen bij ons gepeld. De laatste acht jaar voor zijn pensioen was hij directeur van de Heineken Brouwerij in Zoeterwoude. Fried en Marianne adopteerden twee jongens en één meisje uit Nepal. Fried werd maar 69 jaar oud.

Jan Hoogeveen van de Ambachtsweg overleed een paar weken geleden aan een heel korte, hevige ziekte. Jan was altijd de rust zelve, opgewekt, uiterst vriendelijk en een gedreven bloemenkweker. Oorspronkelijk met zijn broer als bollenkweker begonnen, later trosanjers en was nu gespecialiseerd in Scabiosa. Heeft unieke kleuren als wit, lila en donkerblauw gewonnen. Was, als een van de laatsten, pikeur met zijn margrieten. Een speciale moederdag-teelt. Hopelijk blijft zijn levenswerk in stand.

Tot grote ontsteltenis is vorige week maandag Leo v.d. Zon overleden. Voor niemand te bevatten. Zijn uitvaart op zijn 60ste verjaardag. Leo was de spil in de promotie van zowel het bollenvak als de Bollenstreek. In de politiek en het bedrijfsleven draaide hij onvermoeibaar mee. Een feest om met hem samen te werken. Geduldig, open en trefzeker in zijn analyse van een probleem. Loste het op. Hij zal node gemist worden.

Moge allen rusten in vrede.

Aad van Ruiten

Uit de krant