Actievoerders bij de entree van NH Leeuwenhorst
Actievoerders bij de entree van NH Leeuwenhorst Foto: bo

Informatiedag DPW druk bezocht

Politiek

Naar schatting 800 bezoekers waren aanwezig op de informatiebijeenkomst over de Duinpolderweg, dinsdag 23 januari.

Door Piet de Boer

Dat zijn veel mensen voor een informatie-avond over het voorlopige voorkeursalternatief. Reden van de hoge opkomst is de behoefte aan informatie en een formulier om een zienswijze in te dienen. Is het ook daarmee een motie van wantrouwen tegen deze voorlopige keuze? "Nee", beweert Bert Grotenhuis van de provincie Noord-Holland. ''Ik zie dit als belangstelling en ben daar blij mee.'' Zienswijzen indienen heeft toch weinig zin? Grotenhuis ontkent dat. De gemeente Haarlemmermeer heeft een zienswijze ingediend om de Nieuwe Bennebroekerweg iets anders te laten lopen dan nu voorgesteld is. ''Dat was voor mij een novum.'' Deze samengestelde zuidelijke variant is in meerderheid goedgekeurd door de adviesgroep. Alfons Morssink ziet geen probleem in een brede weg door een bedrijvenpark in Hillegomen een polder met waardevolle natuur. Maar niet iedereen was enthousiast over deze variant, geeft hij toe. Grotenhuis had deze keuze van de adviesgroep ook niet verwacht. (Lees het hele artikel op: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Grotenhuis is adviseur voor het bestuur van de provincies. Die nemen uiteindelijk de beslissing. Kan het traject nog veranderen. De gemeentebesturen in de Duin en Bollenstreek inclusief Hillegom willen niet de zuidelijke maar de middenvariant. Alle zeven varianten liggen dicht bij elkaar. Het gaat om de details, de accenten.

Aansluiting N206

Waar de provincies de accenten leggen is nog onduidelijk. De zeven varianten scoren allemaal voldoende maar er zijn wel kleine verschillen. Landbouweffecten, stikstof, natuureffecten, maar ook de kosten en het draagvlak verschilt tussen de varianten. De gemeente Haarlemmermeer is aan het groeien en de A4 slibt dicht. Zowel 's morgens als 's avonds. Daar moet een oplossing voor komen. Kwamen daar de meeste vragen ook over? Nee dat ging over de aansluiting van de Duinpolderweg op de N206. Als die aansluiting er komt, komt deze later.

Uit de krant