Een volle zaal bij SOP. De mondige bezoekers hebben veel vragen en nieuwe suggesties.
Een volle zaal bij SOP. De mondige bezoekers hebben veel vragen en nieuwe suggesties. Foto: piet de boer

Herinrichting Pilarenlaan

Politiek

Op de informatie-avond over de herinrichting van de Pilarenlaan vanaf de Maandagsewetering waren vorige week ongeveer zeventig bewoners aanwezig. Op de onoverzichtelijke laan met een school wordt nu veel te hard gereden. De vrachtwagens van de supermarkt brengen fietsers in gevaar. Parkeren is een probleem voor de bewoners van Puyckendam.

Door Piet de Boer

Projectmanager Hans van Limburg was aanwezig om uitleg te geven over de plannen. "Er was veel overleg met diverse belangenverenigingen uit Puyckendam", zegt hij. De Pilarenlaan krijgt nieuwe bestrating. De afvalcontainers worden bij elkaar geplaatst en verdwijnen onder de grond. De vrachtwagens van de supermarkt krijgen meer ruimte om de Pilarenlaan op te draaien en zo de overlast voor fietsers te verkleinen. De tekeningen zien er kleurrijk uit. Parallel met de parkeerplaats voor de Vomar komt een lange gele verkeersdrempel waar parkeren verboden is, waardoor de vrachtwagens makkelijker hun spullen kunnen afleveren. Een dame uit het publiek wijst Van Limburg op de gevaarlijke hoek als je vanaf de Vomar naar de Pilarenlaan fietst: "Je ziet niets aankomen, levensgevaarlijk!", zegt ze met nadruk. "We nemen het mee", antwoordt Van Limburg. Het blijft wel vreemd dat een jaar overleggen dit knelpunt niet eerder in beeld heeft gebracht. En hoe worden de werkzaamheden gecombineerd met de vernieuwing van de pizzeria en het chinees restaurant op de Kornoeljelaan? De projectleider geeft toe dat deze renovatie gepland was na het Pilarenlaanproject.

Na elkaar wordt nu tegelijkertijd. Hoe dat gaat lopen is onduidelijk. Van Limburg: ''Dat is een ander project, daar ga ik niet over.'' Ook vragen over het parkeren op parkeerplaats van de Vomar en de handhaving schuift hij ter zijde. De bewoners van Puyckendam moeten elders naar een plek zoeken voor hun auto. Naast de Victorschool zijn wel enkele schuine parkeerplaatsen gepland. Ter afsluiting roept Van Limburg op de reacties en vragen op te sturen per mail of telefoon. ''Die heb ik niet'', roept een van de aanwezigen. In Puyckendam wonen voornamelijk oudere mensen. De vrouw tegenover me heeft een A4-tje met vragen. Die gaat ze inleveren bij de projectleider. Ze heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. Al zal het wel een tijdje een blubberzooitje zijn in de Pilarenlaan. In het vierde kwartaal van 2018 zijn de werkzaamheden gepland die duren tot het einde van het jaar.

Uit de krant