Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Het komt goed

Column

Tijdens de laatste vergadering over de fusie bleek er een 'barstje' te zitten in de verhouding tussen onze burgemeester en de leden van de commissie. Te weinig kleur.

Volgens burgemeester Goedhart gaat het prima. Maar zo bleek, dat klopt niet helemaal. Ondanks de inzet en de verwoede poging van Goedhart om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, lukte het hem niet. Nu komt dat wel meer voor, dat in een verlovingstijd er wel eens wat strubbelingen optreden. Het is natuurlijk even wennen. Dat wennen zal, als u de tonnenpros van Ard Zandbergen gehoord heeft, nog niet zo eenvoudig zijn. Volgens de prosser mist Noordwijk de zo bekende Noordwijkerhoutse warmte, het wij-gevoel. Zo van: doe gewoon dan doe je al gek genoeg. Het naambord mag dan worden, Noordwijkerhout/gemeente Noordwijk; in de praktijk zal het zeker, volgens het door de prosser getoonde naambord, steeds blijven 'Noordwijkerhout voor altijd'.

Hoewel er echter een aanslag op het hart van ons centrum is gepleegd, afgelopen week. Dankzij de in Noordwijkerhout zo bekende 'communicatie' is het nu wachten op een ambtenaar van de archeologische dienst, die het opgraven van de stronken gaat begeleiden. Een soort 'Tussen kunst en kitsch-programma'. Mocht er wat gevonden worden dan maar te hopen dat het zóveel waard is, dat de extra kosten, van het archeologisch toezicht daarmee gedekt kunnen worden.

Het was overigens vrijdagavond tijdens het Tonnenprossen weer een echt Noordwijkerhoutse avond. Ja, een Noordwijker als winnaar, prima en volgend jaar komt hij terug om zijn titel te verdedigen. De integratie is begonnen, zal Goedhart toch nog gelijk krijgen: 'het komt goed'.

Na wat aanpassingen komt het ook goed met de Boekhorst. De parkeerplaatsen zijn aangepast en De Brink is bijna 'ommuurd'. De nog maagdelijke witte blokken omzomen de nu duidelijk gemarkeerde parkeervakken.

Door het planten van een groot aantal 'boompjes' wordt Noordwijkerhout weer wat groener. Nu maar hopen dat zij het carnaval overleven.

Eén van de prossers gaf aan dat nu er geen 'knijn'' verbranding is, het carnaval niet stopt.

We gaan gewoon feestend op naar 1 januari 2019, de fusie. Het komt goed.

Jaques Looijestijn

Uit de krant