Peet van der Slot bij de entree van het sportpark. | Foto: Piet van Kampen
Peet van der Slot bij de entree van het sportpark. | Foto: Piet van Kampen Foto: piet van kampen

'Kind van VVSB' verlaat de club na dit seizoen

Algemeen

voetbal ♦ Het bericht dat Peet van der Slot aan het einde van het seizoen na tien seizoenen aan boord van het paars-gele vlaggenschip zich enorm verdienstelijk maakte, kwam niet geheel onverwacht. Toch zullen de mensen die de club een warm hart toe dragen hem ongetwijfeld gaan missen op sportpark De Boekhorst.

Door Piet van Kampen

"Vorig seizoen twijfelde ik al enigszins om te vertrekken maar ik heb er nog een jaartje aan vast geplakt. Dit seizoen heb ik geen vaste basisplaats meer en in het team spelen bijna geen vrienden meer zoals voorheen. Ook 'Vla' (Vladimir Jozic.red.) stopt aan het einde van dit seizoen."

Zijn er plannen hoe het straks verder gaat? "Nee, ik heb nog geen speciale plannen." Wat is dan wel de aanleiding, behalve de eerste redenen die je noemde om als selectiespeler te stoppen?

"Ik ben nu 26 en wil eigenlijk nog wel een nieuwe uitdaging aangaan. Waar en bij wie dat weet ik nog niet. Er zijn veel mooie clubs in de regio", denkt de verdedigende middenvelder hardop.

Hoe dan ook, voor een speler met zijn capaciteiten en nog een aantal jaren voor de boeg zal er zich best wel een gegadigde melden. Voor zover tot op heden bekend zijn er nog geen contacten met andere clubs geweest.

"Ik ga alles eerst eens rustig afwachten", klinkt het diplomatiek met een voorzichtige glimlach.

'Ik voelde me een beetje profvoetballer'

Van der Slot begon in de F-jes van de Bavo waar hij als jochie van zes de eerste voetbalveters strikte. Vanaf zijn prille jeugd tot aan het eerste elftal was hij altijd een vaste waarde in de A-selecties.

"Met de B- en A-junioren ben ik kampioen geworden. Ik was 16 toen we met het tweede elftal algemeen landskampioen bij de reserves werden en op die leeftijd debuteerde ik ook in het eerste", blikt hij met voldoening terug. "Met het eerste elftal heb ik de promoties naar de Topklasse en de Tweede Divisie meegemaakt. Onvergetelijk zijn natuurlijk de successen die wij in de KNVB-beker hebben bereikt. Het hele dorp leefde mee. Als verdedigende middenvelder scoorde ik weinig maar de gelijkmaker tegen FC Den Bosch was voor mij onvergetelijk. Toen we na de 3-2 overwinning op FC Den Bosch tegen FC Utrecht in de Galgenwaard de halve finale moesten spelen viel de hele pers over ons heen. We kregen heel veel media aandacht, vooral ook landelijk. Eigenlijk voelde ik mij toen een beetje profvoetballer. Het was prachtig om in die ambiance te mogen voetballen", geniet hij nog na als het ter sprake komt. "Zoiets vergeet je nooit."

'We hadden niet hoeven verliezen'

Nog even terug naar 16 december toen de ploeg op eigen bodem tegen Roda JC voor de KNVB beker speelde. "Eigenlijk hadden wij die wedstrijd niet hoeven te verliezen want VVSB kreeg de beste kansen. Jammer dat het nu niet gelukt is om weer een ronde verder te komen."

Hoe dat 'verder' er voor de vertrekkende Van der Slot zal uit zien is momenteel dus nog in het ongewisse.

Er zal echt wel duidelijkheid komen want hij is nog te jong om de voetbalkistjes nu al aan de wilgen te hangen.

Uit de krant