Afbeelding

Silvia Peschier vrijwilliger van het jaar

Verenigingen

sjaan ♦ Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van muziekvereniging St Jeanne d'Aric, op 7 januari, is Silvia Peschier benoemd tot vrijwilliger van het jaar 2017.

Voorzitter Dolf Hulspas benadrukte dat de muziekvereniging kan steunen op de inzet van vele vrijwilligers. Elk jaar wordt uit deze vrijwilligers de vrijwilliger van het jaar gekozen. Peschier is actief in een aantal commissies en verzet achter de schermen veel werk. Traditiegetrouw is ook aandacht besteed aan de jubilea. Dit keer was er maar één jubilaris: Femke van Denzen. Zij is tien jaar lid van de majorettes. Naast de bloemen ontving zij van de majorettenbond een oorkonde en een jubileumonderscheiding.

Daarna kreeg het erelid Theo Duivenvoorde het woord. In de afgelopen jaren heeft hij krantenknipsels, verhalen en heel veel foto's verzameld. Na bijna 60 jaar is het een gigantische verzameling geworden van 73 dikke boeken met alles over St. Jeanne d'Arc. Dit prachtige archief over de muziekvereniging heeft Duivenvoorde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst overgedragen aan de vereniging. Hulspas nam de eerste twee boeken met veel plezier in ontvangst en gaf aan dat deze boeken samen met de 71 andere exemplaren een mooie plaats krijgen in het clubgebouw De Parade. Hij bedankte Duivenvoorde voor deze gift. De informatie uit dit archief kan weer goed gebruikt worden: over drie jaar viert 'De Sjaan' haar 100-jarige bestaan.

Uit de krant