Afbeelding
Foto: piet de boer

Inspraak Duinpolderweg

Politiek

Inloopbijeenkomst ♦ De provincies Zuid- en Noord-Holland organiseren samen met de betrokken gemeenten, Vervoersregio Amsterdam en Holland Rijnland, een inloopbijeenkomst op 23 januari.

Centraal staat het voorlopig voorkeursalternatief dat Gedeputeerde Staten van de provincies kozen om de bereikbaarheid en de leefbaarheid te verbeteren in de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Zuid-Kennemerland. Dit alternatief is bepaald op basis van een planstudie die de provincies samen met de partners hebben uitgevoerd. De bestuurders van de betrokken partijen en de projectorganisatie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst is in het NH Conference Centre Leeuwenhorst aan de Langelaan 3 en duurt van 17.00 tot 21.00 uur. Nog tot en met 18 februari kunnen inspraakreacties (zienswijzen) worden ingediend op de resultaten van de planstudie en het voorlopig voorkeursalternatief. Dit kan via het webformulier op www.noord-holland.nl/Duinpolderweg (pagina Inspraak).

Op deze website staat ook de onderzoeksrapporten en bijbehorende toelichting. De documenten zijn ook te bekijken in de gemeentehuizen van Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. Op de locaties is geen mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen. Dezen kunnen gemaild worden naar: info-duinpolderweg@noord-holland.nl of stel ze tijdens de inloopavond op 23 januari.

Het voorkeursalternatief is een verbinding van de A4 naar de N208 via de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp en de noordrand van Hillegom, met een directe verbinding naar de Weerlaan. Doortrekken naar de N206 blijft in de toekomst mogelijk. Ook komen er een verbinding tussen Lisse zuid en de A44 en een randweg bij Zwaanshoek. Meer informatie over het voorkeursalternatief, de inloopbijeenkomst en het indienen van inspraakreacties: www.noord-holland.nl/Duinpolderweg.

Uit de krant