Buurman & Buurman gaan aan het klussen in De Muze tijdens twee benefietvoorstellingen. | Foto: PR
Buurman & Buurman gaan aan het klussen in De Muze tijdens twee benefietvoorstellingen. | Foto: PR

Buurman & Buurman klussen in De Muze

Algemeen

De Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk schenkt de netto-opbrengst van de nieuwste theatervoorstelling 'A je to' van Buurman & Buurman aan de Noordwijkse breischool vanwege hun bevlogen en hartverwarmende inzet voor kankerpatiënten in de regio.

De breischool is de drijvende kracht achter veel hartverwarmende initiatieven, waaronder Knitted Knockers Nederland. Vrijwilligers in heel Nederland breien en haken daarvoor katoenen borstprotheses voor vrouwen die een borst moeten missen. De voorziene financiële bijdrage van de Ronde Tafel helpt Knitted Knockers Nederland verder te professionaliseren zodat in de toekomst nog meer vrouwen geholpen kunnen worden. De Noordwijkse breischool zal daarnaast geld krijgen om extra materialen van te kopen. Daardoor kunnen vrijwilliger nog jarenlang chemomutsen voor de verwentas van stichting Bribos blijven maken, alsook kleding voor het Knuffelkonijn van Ronald McDonald (dat gratis beschikbaar wordt gesteld aan kinderen met kanker op het speelplein in het LUMC).

"Buurman & Buurman belooft een heerlijke theatermiddag te worden waar bezoekers met hun kinderen of kleinkinderen lang van zullen nagenieten", zegt Leon van Ast, mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse Ronde Tafel. "Bovendien steunen bezoekers ook rechtstreeks de Noordwijkse breischool. Deze échte klussers breien en haken uit naastenliefde elke woensdagmiddag in het Cultuurcafé van boekhandel Van der Meer voor hen die getroffen worden door kanker. Hun hartverwarmende initiatieven verdienen meer ondersteuning en erkenning. Dankzij de bezoekers van Buurman & Buurman en de verbonden sponsoren gaat de Ronde Tafel dat mede mogelijk maken."

Er worden op zaterdag 20 januari twee voorstellingen in theater de Muze gegeven. De komst van deze nationale klushelden wordt mede mogelijk gemaakt door de royale sponsorbijdragen van: Ouwehand Bouw & Vastgoedrealisatie B.V., Admiraal Schilders B.V., Van der Meer Makelaars B.V. en RWV Advocaten B.V.

Kaarten kosten € 19,95 en zijn verkrijgbaar via de theaterkassa van de Muze, tel. 3646226 of op www.demuzenoordwijk.nl Geadviseerd wordt tijdig kaarten te reserveren. De verwachting is dat beide voorstellingen snel zullen zijn uitverkocht.

Uit de krant