Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans Foto: Caroline Spaans

De laatste

Algemeen

Al weer de laatste 'Uit de raadzaal' van 2017. Een jaar waarin de fusie met Noordwijk de rode draad vormde. Na de 'liefdesverklaring' van burgemeester Gerrit Goedhart aan het adres van zijn college van Noordwijk, Rijpstra, bood die zijn collega direct een kamer aan. Een aanzoek plus de niet geringe bruidsschat was natuurlijk niet te versmaden en het 'koppel' is momenteel druk op zoek naar een juist onderkomen.

Nog voor de fusie wil Noordwijkerhout het centrum opknappen en ideeën kunnen nog worden aangedragen. Er wordt een inspiratieteam gevormd, de 'lade 'voor leuke plannen is kennelijk nog niet vol. Omwonenden van de Munnekeweij zagen de geplande nieuwbouw niet zo zitten. Sociale woningbouw zou wel eens voor overlast kunnen zorgen. Niet vanwege hun bezwaren, maar om financiële redenen gaat de bouw door woningstichting Sint Antonius van Padua voorlopig niet door. De raad van commissarissen ziet het niet zitten. Aad Verkade is net te vroeg vertrokken: Aad had die financiële problemen zeker opgelost. In het verleden liet hij zich zelfs niet door een minister van plannen afhouden. De gewenste sociale woningbouw is in Noordwijkerhout prima op orde.

Nog een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen -wij stemmen pas in november- zoeken onze politieke partijen al steun bij elkaar. Alleen NZLokaal heeft nog geen Noordwijkse partner, hoewel er keuze genoeg is in Noordwijk. Opmerkelijk was wel dat donderdagavond tijdens de raadsvergadering een VVD-raadslid het amendement ingediend door de PvdA en GroenLinks steunde. Het ging er om, in vijftien jaar zo'n vijfhonderd bomen extra te planten in Noordwijkerhout. Met acht tegen zeven stemmen was er hierdoor een meerderheid.

De laatste alinea van Uit de raadzaal van 2017 is dan nu aangebroken. Bedankt voor uw positieve en negatieve reacties, van zowel jong als oud. Mijn oudste fan, 97 jaar, sprak ik afgelopen week in ons dorp. Ze blijkt een trouwe lezeres. "Onze politici doen hun best", was haar mening. In mijn volgende bijdrage, op dinsdag 9 januari 2018, leest u weer hoe onze politici hun best doen. Voor nu wens ik u allen prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2018.

Jacques Looijestijn

Uit de krant