Wethouder Martijn Bilars ondetekent namens de gemeente het manifest tijdens een congres in Maarssen. | Foto: pr.
Wethouder Martijn Bilars ondetekent namens de gemeente het manifest tijdens een congres in Maarssen. | Foto: pr. Foto: pr.

Gemeente sluit zich aan bij het manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Algemeen

zorg • De gemeente Noordwijkerhout heeft het besluit om zich aan te sluiten bij het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen op donderdag 14 december bekrachtigd door ondertekening van het Manifest.

Martijn Bilars, wethouder duurzaamheid, heeft op het landelijk congres MVI in Maarssen het manifest met 47 andere partijen ondertekend. Daarmee zijn er ruim 160 partijen aangesloten, waaronder ministeries, provincies waterschappen, gemeenten, universiteiten en instituten. Deze groepen kopen jaarlijks voor wel zeker 76 miljard euro in. De impact van deze inkoopkracht op de samenleving is daarmee zeer groot. Zo ook de kansen om met dit inkoopvolume economische en maatschappelijke waarden te creëren.

Door Maatschappelijk Verantwoord Inkopen wil de gemeente een concrete bijdrage leveren aan onder meer het verminderen van de klimaatverandering, een circulaire economie waarbij materialen en grondstoffen steeds weer worden hergebruikt en het tegengaan van mensenrechtenschendingen. Zij wil dit in samenwerking met marktpartijen en de marktketens realiseren door in dialoog te gaan, innovatief te zijn en een duurzame aanbesteding als leidraad te nemen.

Uit de krant