De kerstprojectkoorleden op het speciale podium in De Duinpan. | Foto: pr./Karin Makily
De kerstprojectkoorleden op het speciale podium in De Duinpan. | Foto: pr./Karin Makily Foto: pr./Karin Makily

Sfeervol concert kerstprojectkoor Elan

Algemeen

De Zilk • In een afgeladen Duinpan zongen de ruim 90 leden van het kerstprojectkoor van Elan vrijdag 15 december de sterren aan de hemel.  Speciaal voor dit project waren enkele nieuwe kerstliederen aan het repertoire toegevoegd.

Het kerstrepertoire van Elan omvat vooral leuke, vrolijke kerstliedjes. Soms jazzy, soms romantisch, soms klassiek met een knipoog, maar altijd origineel. Opdat het geluid van zo'n grote groep zangers beter tot zijn recht zou komen, werd speciaal voor dit doel een eigen podium gebouwd. Zodoende kon het publiek er volop van genieten.

Het concert werd geopend met een vrolijk kerstlied in Afrikaanse toonzetting: African Noël. Tijdens de kerstdagen wordt door veel mensen genoten van een heerlijk bereide kerstmaaltijd. Over 'de lijn' wordt dan even niet nagedacht. 'No time to diet' gaf dat goed weer. Het publiek werd vervolgens in vervoering gebracht door romantische kerstsongs, zoals 'My wish for you this Christmas' en 'I heard the bells on Christmas day'. Uiteindelijk gaf de inmiddels voor Elan klassieke uitsmijter 'Merry Christmas mister Mozart' alle aanleiding voor een daverend applaus.

Kerst sing-a-long

Na de pauze kon het publiek zelf aan de slag. Dirigent Maurits Draijer en pianist Jasper Swank begeleidden de aanwezigen bij een vrolijke kerst sing-a-long. Er werd uit volle borst meegezongen met populaire kersthits, bekend van radio en televisie. De kelen moesten daarna hoognodig gesmeerd worden, dus het bleef nog lang gezellig in De Duinpan.

Nog meer kerstoptredens

Elan was zaterdag te horen tijdens de Kerstmarkt in Den Haag, waar zelfs de koningin nog even langskwam. Op zaterdag 23 december treedt Elan vanaf 13.00 uur op in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw Vennep.

Uit de krant