Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Nog een jaartje

Column

Gerrit Goedhart, nog ruim één jaar onze burgemeester gelooft sterk in de fusie met Noordwijk. Niet verwonderlijk want hij heeft zelf contact gezocht met Noordwijk, met zijn collega Rijpstra van Noordwijk en die bood hem zelfs een kamer aan.

Voor Goedhart betekent de fusie dat hij per 1 januari 2019 werkloos ambtenaar is. Want Goedhart heeft geen ambities in een volgend burgemeesterschap, 'ik ben straks 63 en maak toch weinig kans', wel ziet hij iets in plaatsvervangend burgemeester. Voorlopig heeft hij het nog druk met het in goede banen leiden van de fusie van Noordwijkerhout met Noordwijk. Hopelijk weet hij zijn enthousiasme over de fusie aan de Noordwijkerhouters over te brengen, de belangstelling voor de fusie was in ons dorp nu niet bepaald groot; voorlichtingsavonden werden niet of maar heel slecht bezocht.

Volgens Goedhart komt het allemaal goed en hoeven we ons geen zorgen te maken dat we als Noordwijkerhout overruled worden door Noordwijk. We blijven een dorp in de bollenstreek. Dan maar hopen dat ondanks de grote verschillen tussen Noordwijk aan Zee, 'De Zuid', en ons knusse Noordwijkerhout, het net als nu bij ons, het straks ook in Noordwijk fijn is om te wonen, werken en recreëren. Nog een klein jaartje om heel wat lopende projecten tot een goed einde te brengen.

Inmiddels is begonnen met de aanpak van ons sportpark en de aanleg van de ontsluitingsweg voor de nieuwbouw van de Bavo. Werd altijd gesproken over een periode van twintig jaar; nu spreekt de nieuwe eigenaar van het Bavo-terrein over 'binnen vijf jaar' om de nieuwbouw te realiseren. 'Nieuwe bezems vegen schoon', maar er zal toch heel wat met grote bezems 'geveegd' moeten worden om deze uitspraak te realiseren.

De wijk de Boekhorst is inmiddels naar de zin van de bewoners 'opgeknapt'. Of iedereen wel blij is met de soort 'Berlijnse muur' als afscheiding van de Brink met de wijk, is nog maar te bezien.

De betonblokken kunnen verwijderd worden tijdens mogelijke activiteiten op De Brink, onder meer tijdens de kermis.

Nog wel afwachten of de kermis ook na 2019 nog wel op de Brink zal plaatsvinden.

Komt goed, Gerrit Goedhart gelooft er in ieder geval sterk in.

Jacques Looijestijn

Uit de krant