Het orkest van Charles Dickens. | Foto: VVV
Het orkest van Charles Dickens. | Foto: VVV

Op het bankie met….

Column

vvv ♦ De bekende bank van het dorp is vervangen door een Hollands exemplaar. Deze is in het bezit van Dutch Dune Design en blijft hier voorlopig nog even staan. Iedereen mag er even op gaan zitten, een fotootje maken en in deze rubriek zijn of haar zegje doen. 

Deze week zit op het bankie:

Charles Dickens orkest van St. Jeanne d'Arc

Lotte – dwarsfluit, Julia – altsaxofoon, JanBas – trombone, Maxime – trombone, Ilse – klarinet, Evie - trompet

Waarom zitten jullie op het bankie?

Wij laten graag onze dorpsgenoten meegenieten van de activiteiten die wij organiseren. In deze tijd van het jaar doen wij dit als Dickens orkest. Vanuit alle geledingen van de vereniging doen enthousiaste leden mee om kerstmarkten en andere gelegenheden die met kerst te maken hebben muzikaal op te luisteren. Maar wij zijn natuurlijk ook regelmatig als marchingband, harmonie, vrijetijdsorkest en leerlingenorkest te bewonderen.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Onze jeugdleden gaan gewoon naar school, maar in hun vrije tijd hebben ze allemaal een betrokkenheid bij de vereniging die niet stopt bij het muziek maken op zich. Een aantal zorgt voor de voorbereiding op het jeugdkamp (mei 2018) en andere leden zetten zich in voor de leerlingen die nog niet zo heel lang op les zitten.

Wat kan er nog leuker aan Noordwijkerhout?

De laatste jaren is het centrum natuurlijk aardig leeggelopen, het zou fijn zijn als er een oplossing voor dit probleem gevonden kan worden. Een aantrekkelijk winkelbestand met voor de ondernemer aantrekkelijke huurprijzen zou kunnen helpen. Ook zou het mooi zijn als verenigingen actief zouden zijn in het levendig maken van het centrum, veel sportactiviteiten vinden nu plaats op het eigen complex maar zouden in demo vorm best op de Steeg kunnen.

Wat wil je de lezers meegeven?

Ben je nieuw in Noordwijkerhout, sluit je dan aan bij een van de vele verenigingen die we hier hebben, dit zorgt ervoor dat je snel in de gemeenschap wordt opgenomen. Laten we er verder als inwoners van ons mooie dorp voor zorgen dat de sfeer van een paar jaar geleden weer terugkomt.

Wat vind je eigenlijk van het bankie?

Ik hoef 'm niet mijn voortuin hoor!

Uit de krant