Afbeelding

Gerard Goedhart

Column

Het is alweer 12 jaar geleden dat Gerrit Goedhart werd beëdigd als burgemeester van Noordwijkerhout. Het was wel even wachten voor de pers eer Ron Nulkes ,VVD, na een geheime vergadering van de raad, de naam van de nieuwe burgemeester bekend maakte.

Volgens Ron was de keuze gevallen op Gerard Goedhart. 'Sorry het is Gerrit', merkte raadslid Wil Hof, PvdA, op. Een verspreking van Ron, of toch niet, het bleek, uitgelekt, dat de tegenkandidaat van Gerrit van VVD huize bleek te zijn. Gerrit dus, die afgelopen week voor een derde termijn van zes jaar werd beëdigd als burgemeester van Noordwijkerhout. Hij zal die termijn niet vol maken. Bij zijn beëdiging gaf hij aan, zijn herbenoeming een buitengewone eer te vinden, met de mooie opdracht om de fusie met de gemeente Noordwijk mede vorm te geven. Hij heeft niet gesolliciteerd voor de post van burgemeester voor de nieuwe fusie gemeente maar steunt voor die post, de burgemeester van Noordwijk, Rijpstra.

Het schijnt prima te gaan met de samenvoeging van diverse afdelingen en daarnaast ook met de opgang zetten van diverse grote projecten. Onder andere is er overeenkomst tussen partijen over de ontwikkeling van het Bavo-terrein. Was er eerst sprake van een termijn voordat het gehele terrein 'bebouwd' zou zijn,spreekt de nieuwe ontwikkelaar nu over vijf jaar om de complete woningbouw, ruim 600 woningen, te realiseren.

Ook de ontwikkeling van het sportpark krijgt al gestalte. Er wordt met diverse verenigingen gesproken over de juiste invulling van het terrein Helaas is er geen ruimte, althans overeenstemming tussen de gemeente en de NSL. Voor de 'moeder van alle sporten', is er geen ruimte. In mijn jonge jaren, rond 1948, was ik lid van een atletiekvereniging in Wassenaar. Als vereniging hadden we geen sintelbaan en geen clubhuis, wel een 'geestelijk adviseur' en mochten op zondag voor 12.00 uur niet deelnemen aan wedstrijden. Wij moesten ons behelpen met een baantje rond een voetbalveld en deden looptraining in Duinrell en oefenden polsstokhoogspringen over een meest, in Duinrell, droogliggende sloot. Nu, zo'n 69 jaar later' overkomt de NSL, die haar bestaansrecht meer dan overduidelijk heeft bewezen, hetzelfde probleem. Geen eigen accommodatie, het was bijna zover, maar het nieuwe sportpark heeft geen, voor de NSL aanvaardbare ruimte voor de moeder van alle sporten, atletiek. Jammer, een gemiste kans. JL.

Uit de krant