Duel in de stromende regen met Philip Mossel. | Foto: Theo van Gijlswijk
Duel in de stromende regen met Philip Mossel. | Foto: Theo van Gijlswijk

Van Nispen weer met lege handen

Sport

Als er afgelopen zondag één ploeg had moeten winnen dan was het Van Nispen geweest. Het was zeker in de tweede helft sterker dan koploper Nicolaas Boys. Maar het belangrijkste onderdeel blijft toch het scoren en dat deden de gasten uit Nieuwveen net iets beter.

Door Tino de Groot

Gedurende de hele wedstrijd was niet te merken dat het hier ging om een duel tussen de koploper en de Rode Lantarendrager. Van Nispen begon fel en wilde alle kritiek die het de laatste weken kreeg van zich afschudden. Het startte met twee debutanten: Mark van Saase werd naast goodold Nick van Westerop in het hart van de defensie gezet en youngster Philip Mossel nam de plaats in van de geblesseerde Brenn Zonneveld. Van Saase debuteerde verdienstelijk en Mossel deed het zelfs prima. Binnen tien minuten verzilverde Jeffrey van der Geest een mooie dieptepass. Met een droge knal in de verre hoek liet hij de keeper kansloos. Helaas voor de Zilkers was het binnen de minuut gelijk. Nicolaas Boys profiteerde van de euforie bij Van Nispen. Geheel vrijstaand schoot de spits van de gasten de bal hoog in de touwen. Van Nispen liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en creëerde de ene kans na de andere. Alle voorwaartsen van Van Nispen kregen minimaal één keer de kans om Van Nispen voor de tweede maal aan een voorsprong te helpen, maar de bal wilde er niet in. Wat Van Nispen niet lukte, lukte de tegenstander wel. De eerste de beste kans die zij kregen werd op fraaie wijze omgezet in een doelpunt. Daarna was het Van Nispen dat de klok sloeg.

Mooie gelijkmaker

Direct na de pauze maakte uitblinker Jelle Vleugel op schitterende wijze gelijk. Hij ontfutselde de bal van de laatste man en met een fraaie lob passeerde hij de ver voor zijn doel staande goalie. Toen iedereen al klaar stond om af te trappen kwam de scheidsrechter met het idee om de goal toch maar af te keuren. Hij had als enige op Sportpark De Zilk een duwfout gezien, van welke speler wist niemand. Het bleek een fatale misser te zijn. Want ondanks een regen aan kansen (misschien wel een dozijn) bleef de stand ongewijzigd en mocht koploper Nicolaas Boys zich gelukkig prijzen dat het niet met een enorme nederlaag naar Nieuwveen moest afreizen.

Op naar de Kickers, volgende week

Vriend en vijand waren het er na afloop over eens: als Van Nispen de komende wedstrijden dezelfde strijdlust kan opbrengen als vanmiddag dan gaan de punten zeker binnenkomen. Want het was niet de koploper, maar de Rode Lantarendrager die verreweg de meeste indruk maakte.

Aanstaande zondag 3 december speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Kickers `68 uit Leimuiden.

Vertrek van de bus om 12.30 uur. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Uit de krant