Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Hart van de Bollenstreek

Column

Als de laatste huurder vertrokken is, zal de Zeestroom afgebroken worden. De Zeestroom, een school verstopt achter de woningen van de Hoogstraat, waar menig Noordwijkerhoutse kleuter, soms in tranen, liefdevol werd opgevangen door juffrouw Ariëns en juffrouw Van Alphen.

De tranen werden snel gedroogd en enthousiast vertelden de kleuters aan hen, met spanning wachtende ouders, hoe fijn en leuk het was geweest. De naam 'kleuterschool' is al lang verdwenen en nu gaat ook het gebouw, waar menig 'schoolleven' een aanvang nam tegen de grond. Met de fusie op komst, zullen de plannen voor een herontwikkeling van de vrijgekomen grond, al of niet in combinatie met de eveneens afgebroken Ireneschool, nog wel even op zich laten wachten.

Nog net voor de fusie zal Noordwijkerhout tonen, dat we echt het centrum van de bollenstreek zijn. Niet minder dan 500.000 bollen zullen er verdeeld over diverse plaatsen, gepland worden. Het zijn diverse verwilderde soorten, die jaarlijks tussen februari en juni zullen bloeien.

De toevoeging 'erhout' mag straks dan uit onze naam verdwenen zijn, aan hout zal het niet ontbreken. Hebben we nu als inwoner nog slechts 0.42 boom, straks zal dat 0.50 zijn, een halve boom per inwoner dus. Tevens zal met een 'groenbeleidsplan' het groen van heel Noordwijkerhout aangepakt worden. Niet alles tegelijk, nee, eerst wordt de wijk Zeeburg aangepakt. Of het hele groenbeleidsplan nog voor de fusie uitvoerd kan worden is dan nog maar de vraag.

Er wordt druk gepraat tussen de beide gemeenten en volgens burgemeester Goedhart verlopen die prima. De nu geplante, 'verwilderde' bollen zullen in ieder geval ook na 1 Januari 2019 ons Noordwijkerhoutse deel van de fusie gemeente Noordwijk de uitstraling geven van 'Hart van de bollenstreek'.

Of 'Black Friday de ondernemers in Noordwijkerhout een top verkoop hebben opgeleverd?

Voor onze visboer was het letterlijk een Black Day, hij gaat zijn zaak sluiten. Mede oorzaak, aldus de visboer de concurrentie op vrijdag van de visboer op De Brink.

Een vergunning is hiervoor afgegeven door de gemeente.

Nu niet direct een handige zet om de winkel leegstand aan te pakken.

Jacques Looijestijn

Uit de krant