Afbeelding
Foto: Thea ter Heide - Vrolijk

Welkome steun voor Speelakker

Verenigingen

rabobank ♦ Uit de jaarlijkse Rabobank Clubkas heeft ook waterspeeltuin De Speelakker een donatie ontvangen.

Zij ontving 949,05 euro. "Dit geld kunnen wij bijzonder goed gebruiken, nu in de winterperiode hard wordt gewerkt aan het jaarlijks groot onderhoud", laat de vereniging weten. "Een wens is om de speelmogelijkheden te vergroten voor kinderen met een beperking, die nadrukkelijk ook tot de doelgroep van De Speelakker behoren.

Met de bijdrage van de Rabobank komt deze wens een stuk dichter bij realisatie! Als De Speelakker voor de winter sluit breken dure maanden aan. Goede en veilige speeltoestellen zijn belangrijk maar bepaald niet goedkoop. Gelukkig kan de speeltuin beschikken over een bekwame klusploeg, die met veel inventiviteit de speeltoestellen steeds weer weet te repareren. Daarvoor moeten dan natuurlijk wel de middelen beschikbaar zijn. Daarnaast streeft De Speelakker naar vernieuwing. Sinds de verplaatsing van het tuinhuis en de daarmee samenhangende herinrichting van het terrein bestaat de wens om de speelmogelijkheden voor kinderen met een beperking te vergroten. De Speelakker wil namelijk een speelplek zijn waar kinderen met èn zonder beperking samen kunnen spelen. De komende maanden, totdat de speeltuin in het voorjaar weer open gaat, is de klusploeg hard aan het werk. Nieuwe vrijwilligers, zowel voor de klusploeg als tijdens het seizoen voor toezicht en verkoop in het tuinhuis, zijn hard nodig.

Dat kan via www.speelakker.nl of het mail: despeelakker@gmail.com. Zonder de helpende handen van vrijwilligers kan de speeltuin nu eenmaal niet open.

Uit de krant