Peet van der Slot en Jawad Bellahsan (FC Lienden). | Foto: Orange Pictures, Erich Snijder.
Peet van der Slot en Jawad Bellahsan (FC Lienden). | Foto: Orange Pictures, Erich Snijder. Foto: op

Verlies met forse cijfers van FC Lienden

Algemeen Sport

Nadat vorige week VVSB op een vreemde manier een grote nederlaag boekte, verloor het deze week opnieuw met forse cijfers. FC Lienden was duidelijk de sterkere ploeg en drukte dit in 4-0 uit. Jawad Bellahsan (2x), Danny van den Meiracker en Nick Hak scoorde namens de thuisploeg.

Door Stefan van den Burg

Opnieuw kreeg VVSB een snelle tegentreffer om de oren. Na 3 minuten tastte Richelo Fecunda en Tomas Arroyo mis en kwam de bal voor de voeten van Jawad Bellahsan. De aanvaller van FC Lienden scoorde in de korte hoek. VVSB ging dus net als vorige week weer op zoek naar de gelijkmaker. De kansen daarop waren er wel, maar voor het doel van Jan Schimmel werd er onnauwkeurig met de bal omgegaan.

Nadat Danny van den Meiracker op de vuisten had gekopt van Ruben Valk, was het Bellahsan die tot tweemaal toe kon uithalen. Zijn eerste poging ging nog net naast het doel, de tweede poging ging hard tegen de touwen. Nauwelijks bekomen van de 2-0, lag de 3-0 al in het mandje. Van den Meiracker profiteerde opnieuw van een fout achterin, omspeelde doelman Valk en schoot raak.

FC Lienden controleerde de volledige wedstrijd en zag dat Valk vlak na de lijn de bal via de paal wegtikte. De assistent-scheidsrechter tastte hierin mis en keurde het doelpunt af. Een geluk voor VVSB. Ook in de tweede helft was FC Lienden de bovenliggende partij en was het aan doelman Valk te danken dat de score niet snel hoger uitpakte. Toch was ook hij kansloos op de kopbal van Nick Hak uit de trap van Nathan Bijl.

Met de 4-0 stand gaven beide ploegen nauwelijks nog wat weg en kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Door deze nederlaag staat VVSB nu op een 13e plaats.

Volgende week is de ploeg van Mark Schenning vrij, een week later komt Jong Sparta naar De Boekhorst.

Wedstrijdverloop en opstelling:

FC Lienden – VVSB 4-0: 3. Bellahsan 1-0, 26. Bellahsan 2-0, 28. Van den Meiracker 3-0, 61. Hak 4-0.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo (46. Van der Slot), Zwart, Vijlbrief; Jozic (65. Theuns), De Rijk, Bekooij; El Osrouti, Koopman, Van der Wilden (65. Lovecchio).

Uit de krant