Afbeelding
Foto: pr

Halloween disco op De Prinsenhof

Ingezonden

Het is alweer een tijd geleden dat de leerlingenraad van de Prinsenhof aangaf dat het leuk zou zijn eens een halloweenfeest te hebben op deze basisschool. Dat vond de oudervereniging van de Prinsenhof een super goed idee. Wat gepland stond als een 'klein' feestje werd een grandioze disco met heus entertainment.

Vrijdag 27 oktober was het zover. Alle kinderen waren via hun ouders uitgenodigd om naar de Halloween disco te komen. In 3 tijdsblokken werd voor alle kinderen een groots feest georganiseerd. Het populaire nachtfeest dat oorspronkelijk ontstaan is aan de vooravond van Allerheiligen, overgewaaid uit Amerika, heeft ook de kinderen van de Prinsenhof gegrepen.

Vanaf 17.00 uur vierden de kinderen uit de groepen 1 en 2 feest als heks, spook, duiveltje, skelet of als andere fantastische verschijning. Er werd vrolijk gedanst op de 'Zombidans' en op 'Gruwelijk eng' van Kinderen voor kinderen. Dit nummer was de afgelopen weken volop gedraaid, omdat het aansloot bij het thema 'griezelen' van de Kinderboekenweek. Er was natuurlijk limonade en iets lekkers voor alle kinderen. Gelukkig was het nog niet donker, zodat de kinderen rustig en veilig met de ouders om 18 uur mee naar huis konden.

Van 18.30 uur tot 19.45 uur was het griezelen met de groepen 3, 4 en 5. Wat een fantastische creaties! Ook deze leerlingen dansten er met de leerkrachten en hulpouders heerlijk op los. De aankleding in de school werd steeds spannender. Rode lopers werden uitgelegd met heuse bloedsporen. Op de tafels rode limonade met een 'afgehakte hand'. En nog meer enge 'grote' spoken. Gelukkig deden de betreffende ouders de maskers af, zodat het voor iedereen niet al te spannend werd.

Tja.. en daarna werden natuurlijk de oudste kinderen op school verwacht. Met de groepen 6, 7 en 8 werd het nog spannender. Voor deze kinderen waren er heuse onbekende gasten, die zorgden voor nog meer entertainment. En daar gingen de maskers niet bij af! Met de dj's Luke en Rick, was het feest helemaal af. De kinderen hebben het fantastisch gehad. Dat was niet zomaar mogelijk. In de voorbereiding hebben alle leerkrachten met de kinderen knutselwerken gemaakt zodat een echte griezel-feestzaal ontstond. Er zijn spookjes, vleermuizen, skeletten, spooklampjes, slingers enz. gemaakt. Maar ook zijn er pompoenen uitgehold en voorzien van de bekende enge gezichten. Die pompoenen gaven buiten een echte Halloween-sfeer. De materialen zijn inmiddels binnen de school opgeborgen. Wellicht is er volgend jaar weer een echt Halloween-feest!

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant