Luuk Zonneveld (2) in de aanval, rechts Patrick Frumeau
Luuk Zonneveld (2) in de aanval, rechts Patrick Frumeau Foto: theo van gijlswijk

Van Nispen zwaar in de zorgen

Sport Sport

Ook de thuiswedstrijd tegen WVC leverde Van Nispen geen punt op. Op de 4-2 overwinning van de bezoekende fusieclub, viel weinig tot niets af te dingen. Sterker nog, de uitslag had makkelijk nog veel forser in het nadeel van de thuisploeg kunnen uitvallen, Zolang de ziekenboeg bij Van Nispen overvol blijft, is het uitzicht op een verbetering, zijnde afstand nemen van de onderste plaats, met de huidige speelwijze, een illusie.

Door Henk Geerlings

Van Nispen lijkt intussen op de ontdekker van de Wet van Murphy. Elke week komt er wel een nieuwe blessure bij. Ditmaal moest centrumverdediger Sjors Meiland na de warming-up afhaken.

De elf die trainer Ras het veld kon insturen bestond, voornamelijk uit goedwillend eerstejaars senioren. Die toonden weliswaar veel goede wil, maar komen nu nog kwaliteit en ervaring te kort om zelfs een middelmatige 3e klasser als WVC, het leven echt zuur te maken. Van de elf Zilkers die het afgelopen zondag moesten rooien, zijn er slechts twee in staat om op het vereiste niveau te acteren En dat zijn doelman Tom van Maris, die een echte zeperd voorkwam en middenvelder Jelle Vleugel, die met zijn directe vrije trap voor de 2-2 tekende en daarmee Van Nispen in de tweede helft zelfs nog hoop gaf op een puntje. Dat laatste kwam er niet van, omdat WVC zich niet liet verrassen en al snel orde op zaken stelde. De eerste helft had Van Nispen de storm in de rug, maar wist van dit ogenschijnlijke voordeel geen profijt te trekken. (lees het hele verslag op: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Slordige passing en over de achterlijn vliegende lange ballen ( Thijmen Pompe), betekende dat WVC, met wind tegen, toch de gevaarlijkste ploeg was. Dat resulteerde in de 0-1, via Lars Daams die uit de kluts de score opende. Vlak voor rust kopte Patrick Frumeau, tegen elke verwachting in, na een prima voorzet van Luuk Zonneveld, de 1-1 tegen de touwen. Na rust werd het al snel 1-2 waarna Van Nispen, zoals al gemeld terugkwam tot 2-2. Tom van Maris hield Van Nispen nog lang op de been, maar de achterhoede van De Zilkers bleek uiteindelijk niet in staat om aanvoerder Roy Weenink en spits Arne van Klink van het scoren van de winnende twee treffers af te houden. Endstand 2-4 dus. Niet dat WVC nou zo goed was, maar wel goed genoeg om dit veredelde tweede elftal van Van Nispen te kloppen. Voor trainer Ras de opdracht, om met het beschikbare materiaal en het zal nog wel even duren voordat een ieder weer speelklaar is, puntjes te sprokkelen Achterin dichttimmeren en gokken op een snelle uitbraak lijkt de remedie. Dat de huidige tactiek van meevoetballen met de tegenstander, op dit moment tot niets leidt, is de laatste weken wel gebleken!

.

Uit de krant