Afbeelding

Wie wordt de 58ste prins der Kaninefaaten?

Algemeen carnaval

Nog maar een paar weken en dan is het zover. Zaterdagavond 11 november wordt de 58e prins der Kaninefaaten gepresenteerd. Traditiegetrouw op de 11de van de 11de om 11 over 11.

Het belooft een bijzondere gala-avond te worden in De Schelft. De avond wordt begeleid door Soulbeach, een band met grote bekendheid in de streek. Daarnaast heeft carnavalsvereniging de Kaninefaaten artiesten als Leona Philippo en Henk Dissel weten te boeken. De dansmariekes, zowel de junioren als de senioren, trainen al maanden om niet alleen een nieuwe gardedans te kunnen vertolken, maar juist ook om een mooie showdans te kunnen presenteren. Tevens wordt deze avond de 51ste prins der Babyfaaten bekend gemaakt.

Het hoogtepunt is natuurlijk de bekendmaking van de 58ste prins der Kaninefaaten. Dit jaar zijn er zoveel leden van de Raad van Elf die prins willen worden, dat het intern een spannende verkiezing is. De gegadigden:

Ton van den Burg die sinds 1996 verbonden is aan de vereniging en met een aantal anderen de feesten in café Van Der Geest organiseert. Hij is al heel vaak adjudant geweest en nu dus ook aan de zijde van prins Music. Ton: "Het wordt nu wel eens tijd dat ik met die scepter zwaai!"

Martijn Aartman werd 29 jaar geleden (bij 2 x 11 jaar Babyfaaten), zelf Babyfaat en heeft de vereniging niet meer verlaten. Nog steeds is hij actief in de werkgroep Oud Babyfaaten (WOB) en organiseert veel voor de feesten in De Schelft. Martijn: "Het is weleens tijd om een gooi naar het prinsenschap te doen. Het is een mooie eer om deze functie te mogen bekleden!"

Richard van den Berg is lid sinds 2008. Hij is vicevoorzitter en is als voorzitter groep activiteiten, bestuurslid. "Ik ben nu al vier keer adjudant geweest. Ik weet dus prima wat de taken van een prins zijn. Het wordt tijd om dat nu eens zelf in de praktijk te brengen!".

Henk Heemskerk is lid sinds 2003 en zet zich in voor de jeugdcommissie en regelt daarmee vele zaken voor de Babyfaaten. En hij is gek op boerenkool en organiseert daarom het vele werk in de boerenkoolcommissie. Henk vindt: "Ik ben zo actief binnen de vereniging dat de tijd gekomen is om nu die stap te maken naar het hoogste haalbare!"

Kaarten voor de gala-avond in De Schelft zijn te koop bij Ton sur Ton in de Havenstraat 21 en bij Vink Multimedia in de Dorpsstraat 19a.

Afbeelding

Uit de krant