Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Proef

Column Uit de Raadzaal

Als proef mochten tijdens de zomermaanden de winkels in Noordwijkerhout op zondag open vanaf 10.00 uur in de morgen. Slechts door enkele supermarkten werd er van deze vroege openstelling gebruik gemaakt.

Toch was de proef kennelijk voor het college voldoende om de openstelling van de winkels toe te staan op zondag gedurende het hele jaar. Er kan nu dus, als de raad er mee akkoord gaat, in Noordwijkerhout het hele jaar door zeven dagen in de week gewinkeld worden. Ondanks de inspanningen van de ondernemers valt Noordwijkerhout nog steeds onder de categorie, 'boodschappen doen'.

Met de Digros wordt overlegd om rekening te houden met de diensten in de Witte Kerk. Het is al weer even geleden dat juist de rust rond de diensten in de Witte Kerk een discussiepunt was voor een mogelijke openstelling van de winkels op zondag. Tijdens de openstelling tijdens de zomermaanden bleken de gemaakte afspraken niet altijd nagekomen te worden. Zondagopenstelling vanaf 12.00 uur lijkt de oplossing of past dat niet in de lopende besprekingen rond de komende fusie?

Veel is er al gesproken over het functioneel maken van het Oosterduinse meer en omgeving. De uitbater van het daar gevestigde restaurant doet zijn best en het is er goed toeven, vooral met zonnige dagen. Veertien dagen geleden waren er rond het meer, diverse hindernissen opgebouwd waar op en over geklommen moest worden over een uitgezet parcours. Honderden deelnemers trok deze activiteit, onder prima weersomstandigheden. Jong en oud beleefden een prima zondag en met de geboden activiteit een gezonde ontspanning. Misschien een idee voor onze sportcoaches om onze jeugd, althans dat deel dat zich niet bij een sportvereniging heeft aangesloten, achter de laptop vandaan te krijgen. Heel simpel opgebouwde hindernissen bleken, gelet op het grote aantal 'deelnemers', een grote aantrekkingskracht te hebben. Misschien levert het 'speel met mogelijkheden' wat op. Al zou het alleen maar het verplaatsen van de skatebanen op de Herenweg naar bijvoorbeeld het Comomeer of mogelijk inpassen in het sportpark, zijn.

De huidige locatie lijkt niet direct een succes.

Jacques Looijestijn

Uit de krant