Astrid Warmerdam en Bouke Geerlings geven uitleg over de gemeenteraad en -politiek. | Foto en tekst: met dank aan Astrid Warmedam
Astrid Warmerdam en Bouke Geerlings geven uitleg over de gemeenteraad en -politiek. | Foto en tekst: met dank aan Astrid Warmedam Foto: pr

Leerlingen basisscholen krijgen les van raadsleden

Onderwijs onderwijs

Wat de gemeente doet en uit wie ze bestaat, is voor de leerlingen van de Victorschool inmiddels geen vraag meer. Zij hebben hebben hierover woensdag 4 oktober les gekregen. Deze les werd gegeven door Astrid Warmerdam en Bouke Geerlings.

De Victorschool was niet de enige school die bezocht werd. Andere raadsleden bezochten de overige basisscholen in Noordwijkerhout en De Zilk. Het is een heel nieuw lesprogramma voorzien van leuke filmpjes, ontworpen door leden van de raad en de griffier.

Door middel van het lesprogramma willen ze de kinderen van de basisscholen betrekken bij het dorp en de gemeentepolitiek.
Zo worden bijvoorbeeld actuele problemen voorgelegd en gevraagd naar de visie en oplossingen van de leerlingen.

Jeugd leert hoe vergaderd wordt. Daarnaast leren de kinderen natuurlijk ook wat er gebeurt op het gemeentehuis.

Het lesprogramma werd erg positief ontvangen. De volgende les wordt geleerd hoe een vergadering in z'n werk gaat. Ook voorstellen komen dan aan de orde.

Uit de krant